• Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Vlekkeloos

Lees ik het nu goed? Of is het stilletjes aan tijd voor een leesbril?
Ik breng mijn favoriete tijdschrift (de Nederlandse Libelle) iets dichter naar mijn gezicht. Maar ik blijk het wel degelijk goed te hebben gezien: in de rubriek Gezond en mooi wordt reclame gemaakt voor valse sproetjes. Sproetjes zouden namelijk dé trend zijn.

SproetjesstiftHoe heb ik dit nu toch – letterlijk en figuurlijk – over het hoofd kunnen zien?! Of zou het enkel een trend zijn in Nederland en is de sproetjesmania nog niet naar België overgewaaid?
Het zou natuurlijk ook kunnen dat de hele sproetentrend en soi al weer overgewaaid is, want zo gaat dat nu eenmaal met trends. Die komen en gaan.
Daar komt nog bij dat ik mijn Libelles tweedehands van mijn lieve moeder uit Friesland krijg met meerdere weken vertraging. Dus zit ik sowieso niet met mijn – met natuurlijke sproetjes gezegende – neus bovenop de nieuwste hypes.

Ik probeer me een voorstelling te maken van het type vrouw (of zouden er zelfs mannen zijn die zweren bij een vrolijke sproetensnoet?) dat zo’n wonderstift heeft aangeschaft. Brengt ze dan eerst een dikke laag foundation op haar sproetloze gezicht aan om alle oneffenheden, ongewenste moeder- en andere vlekken weg te werken om er vervolgens met de sproetenstift gewénste vlekjes op aan te brengen? Dubieuze trend als je het mij vraagt.

Eerlijk gezegd vind ik het vooral zonde van het geld. Negentien euro voor een paar sproetjes. Of zie ik het verkeerd? Tja, als je er nu honderd sproeten mee zet, betaal je feitelijk maar negentien cent per sproet. Wie weet gaat de sproetenstift zelfs tot wel duizend sproeten mee. 1,9 cent per sproet, een koopje!

Maar is het niet een veelgehoord beautyadvies dat een gelukkig mens schoonheid uitstraalt? Mijn advies luidt dan ook: ga voor die negentien euro liever met (of zonder) goed gezelschap op een terrasje in de zon zitten, geniet van een drankje met wat lekkers erbij en wie weet, krijg je die sproetjes er nog gratis en voor niets bij.
Of niet. Ik kan niets vlekkeloos garanderen.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 126
(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Reacties   

# Leuk geschreven!Hans Van Battel 02-11-2019 21:45
:-)
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Poëzie lezen of publiceren?

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…