Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 683
  • Home
  • Columns
  • Viroliegt pleit voor verplichte heropvoeding van mensen zonder vrienden op Facebook

Viroliegt pleit voor verplichte heropvoeding van mensen zonder vrienden op Facebook

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen moeite hebben om vrienden te scoren op Facebook.

‘Dat is een zorgelijke ontwikkeling,’ stelt allesweter, Albertus Dominicus Marcellinus Erasmus Osterkot, o.a. Nederlands viroliegt en influenzadeskundige.

Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking heeft voldoende vrienden bij elkaar geharkt op Facebook.. Hierbij is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Het advies voor kinderen van 4-8 jaar is om dagelijks minimaal een uur te besteden aan werving van nieuwe facebookvrienden. Voor zowel 9-13-jarigen als 71-plussers wordt dagerlijks drie uur aanbevolen en voor 14-70-jarigen is vier uur per dag vrienden werven de norm.

De norm om zeker zeven keer per week op Facebook te vertoeven, waarvan minimaal een keer in het weekend, leeft slechts 15 procent van de bevolking na.

Om het aantal vriendenwervingen omhoog te brengen, moet iedere andere vrijetijdsbesteding worden uitgerust met technieken als bijvoorbeeld een ademslot, snelheidsbegrenzer en technologie die het lezen van boeken, kranten en weekbladen blokkeert. Daarvoor pleit  allesweter Osterkot . Hij deed zondag in het programma AB1 een oproep aan de politiek. Ab Osterkot:’Er zal dan meer tijd vrijkomen voor vriendenwerving. Want zonder vrienden op Facebook tel je niet mee.

Vooral bij ouderen lijkt het alsof het vrienden werven niet is ingeburgerd in het dagelijks leven. Met drie op de tien niet ter zake doende ouderen in de prostaatgerechtigde leeftijd die wel genoeg vrienden werven, kunnen we praten over ondermaats. De groep daarboven heeft nog minder op met facebook, want van de 82- tot 106-jarigen voldoet slechts 13 procent aan de richtlijn. Wordt men ouder, dan neemt de vriendenwerving weer toe: 46 procent van de 110-plussers werft genoeg vrienden op Facebook

Tot slot vroegen wij Dries Rioolvink, voorvechter en stichter van de Grote Zaadlozerijshow naar zijn mening: Rioolvink:’Wat een onzin zeg. Ze willen dat wij meer vrienden werven maar als ik dan reclame maak op facebook voor mijn Grote Zaadlozerijshow word ik geblokkeerd. En als ik dan heel nederig vraag om gedeblokkeerd te worden, doet facebook dat niet want Facebook gaat over liken,’ aldus een verbolgen Rioolvink..

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 226
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Viroliegt pleit voor verplichte heropvoeding van mensen zonder vrienden op Facebook"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...