Columns

Columns op Schrijverspunt
 • Columns op Schrijverspunt
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Start
 • Columns
 • Vijftig jaar. Een mooie leeftijd om te gaan schrijven.

Vijftig jaar. Een mooie leeftijd om te gaan schrijven.

Vijftig jaar. Een mooie leeftijd om te gaan schrijven.

In mijn geval was dat zo. Op die leeftijd ging ik met mijn man voor een paar jaar naar Slowakije. Mijn man werkte de hele dag en ik vermaakte me met de andere expat vrouwen. Een heel gezellige bezigheid kan ik zeggen. Omdat we dicht bij de grens van Hongarije woonden, hebben we heel wat afgestruind in Boedapest en Györ. Aardewerk van Hollohaza en Herent moet je echt gekocht hebben als je in Hongarije bent geweest.
Györ heeft een klein, maar gezellig centrum. Je kan er leuk winkelen en lekker eten. De rode kool met eend was mijn favoriet. Ook gingen we elke week squashen met de dames waar een jacuzzi en een uitgebreide lunch op volgden.
In Boedapest bezochten we de antiekwinkels en de modehuizen, dronken koffie in indrukwekkende etablissementen waar de Tsarentijd nog te voelen was.
Slowakije was een stuk minder modern, maar er waren wel heel lieve mensen en in de paar restaurants die we na veel moeite hadden gevonden, was het goed eten. Het kristal was er heel goedkoop. Mijn kast puilt nog uit met glazen en beeldjes van prachtig geslepen kristal.

Maar tussen al die bezigheden door, waarbij ik niet eens de feestjes genoemd heb, bleef er toch iets aan me knagen. Dat geknaag heb ik kunnen stillen door te gaan schrijven. De eerste stappen achter mijn toetsenbord waren onzeker en ik had al heel gauw het idee, dat ik met iets was begonnen waar ik geen weg mee wist. Maar op de een of andere manier ging ik er toch mee door. Ik merkte steeds vaker dat de woorden makkelijker bij me opkwamen. Ik kreeg plezier in het schrijven en mijn eerste boek – De Loods – is daar voor het grootste deel ontstaan. Nu ben ik 70 en heb vijf boeken op mijn naam staan en schrijf ik nog met evenveel plezier.
Ik kan iedereen die een leegte in zijn bestaan heeft aanraden om te gaan schrijven. Het gaat er niet om of je een groot schrijver wordt, het gaat er om dat je ergens plezier in hebt. Dat je handenwringend voor je toetsenbord zit en bedenkt wat voor verhaaltje je nu weer zal gaan verzinnen.
Ik was vijftig jaar toen ik die schrijfdrang kreeg, maar je hoeft daar natuurlijk niet op te wachten. En ben je ouder, dan wordt schrijven alleen maar interessanter, want levenservaring is een groot voordeel. Daar pluk ik graag de vruchten van.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 1212
(Gemiddelde waardering 4.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten