Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 592
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Vervelendigheid staat voor de deur

| Edith E

Hij is één van de grootste irritaties in het leven. Hij jaagt de schrik in de benen, omdat hij altijd van zich laat horen als je er niet op bedacht bent, net de trap afloopt, op het toilet zit of in je gemakkelijke huiskleding rondloopt waar de kat zo vaak zijn nagels in heeft gezet.

Het is een akelig doordringend geluid en sommige mensen hebben de onhebbelijkheid hem in hun ongeduld een paar keer te laten overgaan, soms vergezeld met een paar fikse dreunen op de deur of felle tikken op het raampje ernaast. De postbode en pakketbezorger heeft daar zo’n handje van. Als jij niets hebt besteld waarom staat hij dan bij jou aan te bellen? Het is maar een vraag.

Negen van de tien keren is het gewoon gezeur aan de deur. Mensen die iets willen aansmeren of met doorzichtige smoesjes proberen om bij jou in huis te komen. Joost mag weten met welk doel. Sommigen zetten domweg hun voet tussen de deur, zodat je wel naar hen MOET luisteren. Anderen hebben jou toevallig net uitgezocht om hun verveling bij te verdrijven en willen “praten”. Laten we eerlijk zijn, zelden is het iets positiefs of gezelligs.

Iedereen wil iets van je, is het niet per email, telefoon of post, dan wel via de meest ingrijpende privacygevoelige weg: aan de deur. Jij wordt natuurlijk wel geacht die deur on-mid-del-lijk te openen, zelfs al komt het jou helemaal niet uit!

Het schoot me jaren geleden in de zin: “Vervelendigheid staat voor de deur, nou ik doe niet open heur!” Asociaal? Welnee, verstandig. Zolang je geen afspraak met iemand hebt, ben je aan niemand iets verplicht. Tenslotte zullen deze mensen er geen traan om laten als jij een hartverlamming krijgt van opgekropte deurbelfrustraties.

(©Inspiratiewater / 11-03-2019)

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 326

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De bumperklever

Geschreven door C. Boogje. Geplaatst in Cursiefje.
Wat als je 50 mag, en je achterbuur denkt daar anders over.Wel dan ontstaat soms het fenomeen "bumperkleven".En dat is waar ik het nu even over wil hebben: de bumperkleverO...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!