Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Vervelendigheid staat voor de deur

Hij is één van de grootste irritaties in het leven. Hij jaagt de schrik in de benen, omdat hij altijd van zich laat horen als je er niet op bedacht bent, net de trap afloopt, op het toilet zit of in je gemakkelijke huiskleding rondloopt waar de kat zo vaak zijn nagels in heeft gezet.

Het is een akelig doordringend geluid en sommige mensen hebben de onhebbelijkheid hem in hun ongeduld een paar keer te laten overgaan, soms vergezeld met een paar fikse dreunen op de deur of felle tikken op het raampje ernaast. De postbode en pakketbezorger heeft daar zo’n handje van. Als jij niets hebt besteld waarom staat hij dan bij jou aan te bellen? Het is maar een vraag.

Negen van de tien keren is het gewoon gezeur aan de deur. Mensen die iets willen aansmeren of met doorzichtige smoesjes proberen om bij jou in huis te komen. Joost mag weten met welk doel. Sommigen zetten domweg hun voet tussen de deur, zodat je wel naar hen MOET luisteren. Anderen hebben jou toevallig net uitgezocht om hun verveling bij te verdrijven en willen “praten”. Laten we eerlijk zijn, zelden is het iets positiefs of gezelligs.

Iedereen wil iets van je, is het niet per email, telefoon of post, dan wel via de meest ingrijpende privacygevoelige weg: aan de deur. Jij wordt natuurlijk wel geacht die deur on-mid-del-lijk te openen, zelfs al komt het jou helemaal niet uit!

Het schoot me jaren geleden in de zin: “Vervelendigheid staat voor de deur, nou ik doe niet open heur!” Asociaal? Welnee, verstandig. Zolang je geen afspraak met iemand hebt, ben je aan niemand iets verplicht. Tenslotte zullen deze mensen er geen traan om laten als jij een hartverlamming krijgt van opgekropte deurbelfrustraties.

(©Inspiratiewater / 11-03-2019)

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 247
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Meer schrijfactiviteiten