1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 04-05-2021

Hits: 401

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Verlangen

Aangepast: 04-05-2021

Maarten Spanjer hoorde ik op tv zeggen dat hij verlangde naar de jaren 70. De gouden tijden van Ajax, de tijden van Johan, Sjakie en Piet, toen voetbal nog een semi-professionele aangelegenheid was en niet, zoals nu, geregeerd werd door clubeigenaren en makelaars die zich gedragen als geldwolven.  Terugverlangen naar de jaren 60 en 70, dat heeft toch wel iets zieligs, dacht ik. Hoe slecht moet je het nu dan wel hebben? Natuurlijk, ook ik genoot in die tijd van het voetbal, maar als ik verder kijk dan dat alleen schieten mij vooral onaangename herinneringen te binnen. Zo was het gezin waar ik deel van uitmaakte, net als vele anderen, klein behuisd en woonden wij met tien personen opgehokt in een bovenwoning. We hadden geen tweede toilet en deelden de slaapkamers met meerdere personen. Ook hadden we geen douche, zodat mijn broers en ik op zaterdag in een grote wastobbe op het balkon onze wekelijkse wasbeurt kregen. Voor de rest van de week was het wassen aan de wastafel. En de school die wij bezochten was een paar straten verderop. Niet dat die school aansloot bij ons denkniveau, maar we moesten lopend naar school omdat we slechts vier fietsen hadden en geen geld voor de bus. Wij wisten niet anders. Kom daar nu eens om.

Ik ben overwegend blij dat het leven uit de jaren 60 en 70 ver achter mij ligt. Alleen de meer sociale samenleving van die tijd, daar denk ik tegenwoordig met weemoed aan terug. Mensen die het verleden verheerlijken en daarnaar terugverlangen raad ik aan om te werken aan een mooie toekomst. Dat is altijd beter dan verlangen naar de terugkeer van een ver verleden.

 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.05.21
Feedback:
Mooi gezegd Eelco!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1111
Lezen?
Column
Aan de basis
788
Lezen?
Televisie
732
Lezen?