Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Verlangen

Publicatie: 04.05.2021 | Eelco Visser

Maarten Spanjer hoorde ik op tv zeggen dat hij verlangde naar de jaren 70. De gouden tijden van Ajax, de tijden van Johan, Sjakie en Piet, toen voetbal nog een semi-professionele aangelegenheid was en niet, zoals nu, geregeerd werd door clubeigenaren en makelaars die zich gedragen als geldwolven.  Terugverlangen naar de jaren 60 en 70, dat heeft toch wel iets zieligs, dacht ik. Hoe slecht moet je het nu dan wel hebben? Natuurlijk, ook ik genoot in die tijd van het voetbal, maar als ik verder kijk dan dat alleen schieten mij vooral onaangename herinneringen te binnen. Zo was het gezin waar ik deel van uitmaakte, net als vele anderen, klein behuisd en woonden wij met tien personen opgehokt in een bovenwoning. We hadden geen tweede toilet en deelden de slaapkamers met meerdere personen. Ook hadden we geen douche, zodat mijn broers en ik op zaterdag in een grote wastobbe op het balkon onze wekelijkse wasbeurt kregen. Voor de rest van de week was het wassen aan de wastafel. En de school die wij bezochten was een paar straten verderop. Niet dat die school aansloot bij ons denkniveau, maar we moesten lopend naar school omdat we slechts vier fietsen hadden en geen geld voor de bus. Wij wisten niet anders. Kom daar nu eens om.

Ik ben overwegend blij dat het leven uit de jaren 60 en 70 ver achter mij ligt. Alleen de meer sociale samenleving van die tijd, daar denk ik tegenwoordig met weemoed aan terug. Mensen die het verleden verheerlijken en daarnaar terugverlangen raad ik aan om te werken aan een mooie toekomst. Dat is altijd beter dan verlangen naar de terugkeer van een ver verleden.

 
PS: Ik ontvang graag feedback

WAARDERING

HITS:

787

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
05.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooi gezegd Eelco!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.