Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Vergeet me niet

We zetten massaal de stap om de weg van ons eigen geluk in te slaan en vooruit te kijken. Er sneuvelen relaties en nieuwe worden aangegaan.

Ik vind het niet verkeerd, maar wel jammer dat het dikwijls zo loopt. Maar we moeten gaan voor dat eigen geluk. Dat is onze verdomde plicht. Als individu groeien we en evolueren we onderweg. Onze prioriteiten verleggen zich of worden bijgesteld. We krijgen vaak een andere kijk op het leven en wijken af van het pad dat we oorspronkelijk voor ogen hadden. Allemaal goed en wel denk ik dan.

Alleen mogen we niet vergeten dat we onderweg vaak de beslissing hebben genomen een gezamenlijke creatie op de wereld te zetten. Een uniek mensje dat er niet voor gekozen heeft onderweg zijwegen in te slaan. Het lijkt soms onbewust wat op de achtergrond te belanden in die zoektocht naar het grote lot.

Iemand zei me ooit dat de stem van een kind, de unieke creatie van twee mensen, hierin meestal niet gehoord wordt, zelfs niet in vraag gesteld. Ik heb het aanhoord en ergens in mijn achterhoofd bewaard. Ik begreep het, voelde het als een eigen waarheid aan, maar heb er lang niet naar gehandeld.

Het was al te vaak een vanzelfsprekendheid dat dochterlief mee walste op de golven van mama. Hoewel de zee vaak woelig was, verwachtte ik dat ze haar hoofd boven water hield. Ik hield haar hand vast, zodat ze niet zou verdrinken, maar de vraag om even uit het water te stappen en te genieten van de rust en warmte op het strand negeerde ik.

“Je leeft maar een keer”, dat was mijn mantra, en de gulzigheid naar eigen geluk was dominanter aanwezig dan de stem van mijn kind.

De golven zijn ondertussen bedaard; het woelige water is nu een kabbelend beekje, waar zes voetjes, pootjebadend, zijn mee ingestapt.

Wat ik mijn achterhoofd had opgeborgen komt elke dag meer en meer op de voorgrond. De stemmen van intussen drie kinderen klinken niet luider maar mijn oren vangen meer op. Zij hebben er niet voor gekozen in een samengesteld gezin op te groeien.

Twee jongetjes hebben niet voor mij gekozen. Mijn meisje niet voor hem. Maar ze deinen wel mee. Ze moeten onze keuze voor ons geluk ondergaan. Het minste wat wij kunnen doen is luisteren hoe zij dit ervaren, wat ze voelen en denken.

Dat is geen keuze, dat is onze verdomde plicht.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 569
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster