1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

'Verframeding'

Publicatie op : 28-02-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

'Verframeding'

178 Hits.

Ik beken het eerlijk: ik speel spelletjes met de vrouw van een goede vriend! Als ik dat op deze manier opschrijf, kleurt dat je denken waarschijnlijk direct in vijftig tinten schandaalgrijs. Wanneer ik eraan toevoeg dat ik doel op spelletjes ‘Wordfeud’ is de lading onmiddellijk anders. Taal doet veel. Als een geblondeerde parlementariër de regering verwijt misbruik te maken van wetgeving om een maatregel te kunnen treffen, riekt dat direct naar dictatuur. Als hij had gezegd dat de maatregel naar zijn idee juridisch onvoldoende is onderbouwd, was dat accurater geweest, maar ja daar trek je geen media-aandacht mee. De trek van inwoners van een stad naar goedkopere huizen in buitenwijken omdat de gerenoveerde huizen in de stad te duur worden, noem je daarom ‘deporteren’. Als de politie je verzoekt om in verband met de openbare orde ergens weg te gaan, spreek je van een politiestaat. Daar zit volgens mij de klem. Wij, en politici voorop, gebruiken graag vijftig tinten schandaalgrijze woorden of oneliners. Journalisten publiceren die graag want die scoren bij hun publiek. Vroeger spraken we van ‘vertrossing’, afgeleid van de vroegere omroep de TROS, dat slaat op de steeds meer op oppervlakkig vermaak gerichte media. Nu zouden we kunnen spreken van ‘verframeding’, afgeleid van het Engelse woord ‘frame’: iemand waarmee je het niet eens bent bewust in een negatief daglicht plaatsen. Niet met het oogmerk om elkaars standpunten te verduidelijken en te bediscussiëren, of eventuele toehoorders zo te informeren dat zijn zich ook een mening kunnen vormen. Diskwalificeren van de opponent is het enige doel. Oh nee, ik bedoel natuurlijk: demoniseren…

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.02.21
Feedback:
Goed geschreven. Mijn complimenten!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
726
Lezen?
Column
Mijn moeder
638
Lezen?
De man die wilde loslaten
634
Lezen?
Column
Soufflé
586
Lezen?
De pianostemmer
579
Lezen?