Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Verdacht pakketje

De voordeurbel klinkt, ik doe open en neem van de bezorger een pakketje in ontvangst. Ik heb niets besteld, het zal wel voor mijn vrouw zijn. Vreemd, geen afzender, alleen ons adres! “Lotte, heb jij iets besteld? Er is net een pakketje bezorgd!” Mijn vrouw komt snel van boven al roepend: “Ja, een shirt voor mijn werk!” Ze grist het pakketje uit mijn handen. “Een shirt? In een pakketje dat rammelt als je het schudt?” mompel ik verbaasd, loop de kamer in en zet de computer aan. “Eens kijken of er nog berichten op facebook zijn!”

Geen berichten van familie of bekenden. Wel verschijnen er banners in beeld met reclame voor sexy kleding en allerlei speeltjes. Ik vraag me af hoe ze op mijn facebookpagina terecht komen, want ik heb zelf niet in deze richting gezocht op de computer. Blijft er maar één mogelijkheid en één persoon over, Lotte! Levering van een verdacht pakketje, mijn vrouw die anders dan anders reageert en advertenties van seksshops op de computer. Alarmbellen gaan af in mijn hoofd. Is er een andere man in beeld of wil ze me verrassen op mijn verjaardag volgende week. Ik stel mezelf gerust, verwacht het laatste en denk glimlachend: “Hoe ouder, hoe gekker!”                                                              

De verjaardag brengt wat je er van verwachten mag, veel familie, gezelligheid en cadeautjes. Mijn vrouw geeft me een goed boek en een jaarabonnement op een natuurmagazine. De laatste gasten zijn vertrokken, de vaatwasser gevuld en de hond is uitgelaten. Ik lig in bed, nieuwsgierig naar wat Lotte voor extra verrassing heeft. Er wacht me een bittere pil. Ze geeft me een slordige kus, doet het schemerlampje uit en met een “Ik ben gesloopt, welterusten!” draait ze zich om. Het spookt in mijn hoofd: “Wat zat er in dat pakketje? Heeft ze misschien een minnaar?”

Aan het ontbijt houd ik het niet meer en vraag hoe die banners op de computer komen en of het pakje er iets mee van doen heeft. Lotte haar wenkbrauwen gaan omhoog, zet grote ogen op en grijnslacht spottend: “Zo, inspecteur Baantjes is aan het werk geweest!” Deze reactie had ik niet verwacht en kijk haar stom verbaasd aan. “Niets aan de hand mijn lief! Het pakketje was voor Nel van de overkant. Er zaten speeltjes in om haar huwelijksleven nieuwe glans te geven. We hebben ze via onze computer besteld om te voorkomen dat haar Fred het zou ontdekken! Het moest een verrassing blijven, snap je?”

Ik ben opgelucht en kwaad tegelijk. “Waarom heb je het mij niet verteld?” foeter ik. “Omdat jij direct naar Fred was gelopen om er samen een mannengeintje van te maken. En zeg maar eens dat ik geen gelijk heb!” repliceert ze venijnig. Ze heeft gelijk en terwijl ik opsta en wegloop zeg ik: “Nu je de weg weet, mag je mij ook wel eens verrassen!” De beschuitrol, die ik naar mijn hoofd geslingerd krijg, kan ik ontwijken, het zachtgekookte eitje helaas niet.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 458
(De gemiddelde waardering is 3.5 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…