Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Verbinding

Toen ik vanmiddag naar school fietste om zoonlief op te halen, kwam ik een koppel met een kinderwagen tegen. Op het eerste gezicht wel een modern stel, want in tegenstelling tot het klassieke plaatje, duwde de man de kinderwagen terwijl zijn vrouw naast hem liep. Dat alles met één hand, omdat hij met zijn andere hand druk bezig was met zijn smartphone. Ook mevrouw was verwoed op de hare bezig.
Gezellig, zo’n wandelingetje met je smartphone.

Een tijdje geleden zat ik in de trein en keek uit het raam. We reden een volgend station binnen en tot mijn ontsteltenis zag ik – op een enkele uitzondering na – iedereen met gebogen hoofd staan. Niet omdat de nationale voetbalploeg had verloren of om een ietwat belangrijker treurig bericht, maar omdat niemand blijkbaar meer iets anders weet te bedenken dan constant op zijn telefoon kijken.

Er stapten een man en een vrouw de wagon binnen. Ze gingen tegenover me zitten. Leuk, zo samen met de trein, dacht ik nog. Maar in plaats van gezellig met elkaar te babbelen, pakten ze elk hun eigen telefoon en bleven vervolgens de hele verdere reis zwijgend op hun schermpje kijken. Verbinding heeft blijkbaar een geheel nieuwe betekenis gekregen …
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 202
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten