Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 592
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Verbinding

| Vera Bijma

Toen ik vanmiddag naar school fietste om zoonlief op te halen, kwam ik een koppel met een kinderwagen tegen. Op het eerste gezicht wel een modern stel, want in tegenstelling tot het klassieke plaatje, duwde de man de kinderwagen terwijl zijn vrouw naast hem liep. Dat alles met één hand, omdat hij met zijn andere hand druk bezig was met zijn smartphone. Ook mevrouw was verwoed op de hare bezig.
Gezellig, zo’n wandelingetje met je smartphone.

Een tijdje geleden zat ik in de trein en keek uit het raam. We reden een volgend station binnen en tot mijn ontsteltenis zag ik – op een enkele uitzondering na – iedereen met gebogen hoofd staan. Niet omdat de nationale voetbalploeg had verloren of om een ietwat belangrijker treurig bericht, maar omdat niemand blijkbaar meer iets anders weet te bedenken dan constant op zijn telefoon kijken.

Er stapten een man en een vrouw de wagon binnen. Ze gingen tegenover me zitten. Leuk, zo samen met de trein, dacht ik nog. Maar in plaats van gezellig met elkaar te babbelen, pakten ze elk hun eigen telefoon en bleven vervolgens de hele verdere reis zwijgend op hun schermpje kijken. Verbinding heeft blijkbaar een geheel nieuwe betekenis gekregen …
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 296

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De kerstboom van mijn vader

Geschreven door Trees Middelkoop. Geplaatst in Kort verhaal.
Het was bijna kerst dus moest er een kerstboom worden gekocht. Zoals alle jaren deden we dat een week voor de kerst. Wij woonden in een niet te grote bovenwoning in Amsterd...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!