Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

373 Hits

Publicatie op:
Vandaag is rood(2)

Het klimaat verandert. Dat had u ook al in de gaten. Vooral de laatste jaren wordt het extremer, meer hitte, meer droogte en toch meer water. Er komt nog een klimaatsverandering aan. En wel op de beurs. U dient te gaan wennen aan lagere koersen en dat voor een langere tijd. Het beursklimaat staat aan de vooravond van significante veranderingen.

 Zo is er een historisch besluit om reizigers van de EU niet meer toe te laten in de VS wanneer ze met het vliegtuig willen komen. Een ongekende maatregel waarvan niemand het effect durft te voorspellen. De lachende derde is het milieu hier, dat wordt er sowieso beter van, dus toch nog een lichtpuntje. Wie de beurscrashes uit het verleden naast elkaar legt (in grafiekvorm) ziet dat er ook weer herstel op zal treden. Zelfs daar is een patroon in te vinden. En ja, ook u kunt daar voordeel van hebben. Zoals vaker gezegd; alles staat op internet.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vandaag is rood(2)"