Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 643

Vandaag is rood

© Luc Verschuren op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

De lente is dan wel begonnen, van een zonnig bestaan is geen sprake. Aangewakkerd door een virus dat je met het blote oog niet kunt zien, slaat de angst behoorlijk toe. Aan de andere kant van de wereld sijpelt slecht nieuws van olie producerende en exporterende landen langzaam richting het Westen.

De beurzen openen en blijven dieprood. Minus acht procent! Een bodem lijkt nog niet gevonden. Op korte termijn verliezen aandeelbezitters veel geld. Wie niet in de put zit, zorgt ervoor dat Cash King is, en blijft. Op lange termijn gaan dekkingsgraden van de pensioenfondsen fors kelderen. Koop wat onroerend goed zodra je kunt, dan valt er straks ook wat te genieten. Dit is beslist géén ver-van-mijn-bed-show!

Maar, er komen gouden tijden aan.

 Wie zich nu verdiept in de historie van beurscrashes (lees; technische analyse van aandelen), selecteert straks een mooi evenwichtig mandje aandelen, waarvan de koers volledig zal herstellen. Dit zijn kansen die sporadisch voorkomen. 1929, 1987, 2008 en 2020. Al snap je er nu helemaal niets van, er is geen betere tijd denkbaar om daar verandering in te brengen. Alles staat op het internet. Het was nog nooit makkelijker. Ook hier geldt; de mens is een kuddedier. Doe je voordeel. Sloeg je 100 jaar geleden met een hamer op je duim dan deed het zeer, vandaag de dag is dat nog niet verandert. Dergelijk gedrag vindt je ook op de beurs terug. Massapsychologie voor beginners. "Lees de grafiek", en je ziet meer dan dat je voor mogelijk houdt. 

 

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Vandaag is rood

Aantal hits voor dit artikel: 157
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Vandaag is roodHans Van Battel 09-03-2020 22:59
Tja... Aandelen kopen in bedrijven die misschien overkop gaan?
De recessie kan alleen bezworen worden als we met z'n allen meer gaan consumeren.
Dus wat doe je dan best met je geld (als je er niet te veel van hebt hé...)? Ik wil natuurlijk niet zowat de enigste zijn die z'n spaargeld steekt in een economie-aanwak kerende consumptie en dan bekaaid achterblijft.

Moeilijk... En dus blijven heel wat mensen geneigd om op hun centen te gaan zitten en wakkeren daardoor de crisis aan...
# Vandaag is roodLuc Verschuren 09-03-2020 23:42
Dank je wel Hans voor je reactie.
Ik geef geen advies om te kopen, wel om je in de materie te verdiepen zodat je weet wat je koopt, ooit, misschien.
Grt

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Mijn oma en haar heks
| Marijke Janssens | Kort verhaal