Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Vandaag is rood

De lente is dan wel begonnen, van een zonnig bestaan is geen sprake. Aangewakkerd door een virus dat je met het blote oog niet kunt zien, slaat de angst behoorlijk toe. Aan de andere kant van de wereld sijpelt slecht nieuws van olie producerende en exporterende landen langzaam richting het Westen.

De beurzen openen en blijven dieprood. Minus acht procent! Een bodem lijkt nog niet gevonden. Op korte termijn verliezen aandeelbezitters veel geld. Wie niet in de put zit, zorgt ervoor dat Cash King is, en blijft. Op lange termijn gaan dekkingsgraden van de pensioenfondsen fors kelderen. Koop wat onroerend goed zodra je kunt, dan valt er straks ook wat te genieten. Dit is beslist géén ver-van-mijn-bed-show!

Maar, er komen gouden tijden aan.

 Wie zich nu verdiept in de historie van beurscrashes (lees; technische analyse van aandelen), selecteert straks een mooi evenwichtig mandje aandelen, waarvan de koers volledig zal herstellen. Dit zijn kansen die sporadisch voorkomen. 1929, 1987, 2008 en 2020. Al snap je er nu helemaal niets van, er is geen betere tijd denkbaar om daar verandering in te brengen. Alles staat op het internet. Het was nog nooit makkelijker. Ook hier geldt; de mens is een kuddedier. Doe je voordeel. Sloeg je 100 jaar geleden met een hamer op je duim dan deed het zeer, vandaag de dag is dat nog niet verandert. Dergelijk gedrag vindt je ook op de beurs terug. Massapsychologie voor beginners. "Lees de grafiek", en je ziet meer dan dat je voor mogelijk houdt. 

 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Luc Verschuren
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 221
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Vandaag is rood"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...