Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Blog
Inzendingen: 656
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Vandaag is rood
© Luc Verschuren op .
Aantal hits: 304

De lente is dan wel begonnen, van een zonnig bestaan is geen sprake. Aangewakkerd door een virus dat je met het blote oog niet kunt zien, slaat de angst behoorlijk toe. Aan de andere kant van de wereld sijpelt slecht nieuws van olie producerende en exporterende landen langzaam richting het Westen.

De beurzen openen en blijven dieprood. Minus acht procent! Een bodem lijkt nog niet gevonden. Op korte termijn verliezen aandeelbezitters veel geld. Wie niet in de put zit, zorgt ervoor dat Cash King is, en blijft. Op lange termijn gaan dekkingsgraden van de pensioenfondsen fors kelderen. Koop wat onroerend goed zodra je kunt, dan valt er straks ook wat te genieten. Dit is beslist géén ver-van-mijn-bed-show!

Maar, er komen gouden tijden aan.

 Wie zich nu verdiept in de historie van beurscrashes (lees; technische analyse van aandelen), selecteert straks een mooi evenwichtig mandje aandelen, waarvan de koers volledig zal herstellen. Dit zijn kansen die sporadisch voorkomen. 1929, 1987, 2008 en 2020. Al snap je er nu helemaal niets van, er is geen betere tijd denkbaar om daar verandering in te brengen. Alles staat op het internet. Het was nog nooit makkelijker. Ook hier geldt; de mens is een kuddedier. Doe je voordeel. Sloeg je 100 jaar geleden met een hamer op je duim dan deed het zeer, vandaag de dag is dat nog niet verandert. Dergelijk gedrag vindt je ook op de beurs terug. Massapsychologie voor beginners. "Lees de grafiek", en je ziet meer dan dat je voor mogelijk houdt. 

 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Vandaag is rood"

Geschreven door Luc Verschuren . Geplaatst in Column.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !