Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Column
Inzendingen: 675
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

Van het pad

Tags: Columns

De looproute in het ziekenhuis is aangepast. Dit om in de 1,5 meter samenleving de vereiste afstand te bewaren. Pas achteraf ontdek ik dat er een rotonde is uitgetekend op de vloer. Ik heb de afslag naar de afdeling neurologie gemist en moet een rondje extra lopen om anderen niet tot last te zijn. 

Een rotonde in de buitenlucht is al vaak een hersenkrakertje. Een rotonde in het ziekenhuisgebouw is een onverwacht fenomeen waarvan ik compleet in de war kan raken. Dan is het missen van de afslag naar de afdeling neurologie extra vervelend. Zijn we met ons allen niet een beetje in overdreven regulering beland. Als ik de enige ben die “last” heeft van de rotonde dan is er niets aan de hand. Als meer mensen van deze bewegwijzering in de war raken dan wordt het tijd om na te denken over deregulering. We raken met ons allen teveel van het padje af. 

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 360

geef een waardering voor: "Van het pad"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
22.06.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !