Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 648

Van het pad

© Eelco Visser op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 286

De looproute in het ziekenhuis is aangepast. Dit om in de 1,5 meter samenleving de vereiste afstand te bewaren. Pas achteraf ontdek ik dat er een rotonde is uitgetekend op de vloer. Ik heb de afslag naar de afdeling neurologie gemist en moet een rondje extra lopen om anderen niet tot last te zijn. 

Een rotonde in de buitenlucht is al vaak een hersenkrakertje. Een rotonde in het ziekenhuisgebouw is een onverwacht fenomeen waarvan ik compleet in de war kan raken. Dan is het missen van de afslag naar de afdeling neurologie extra vervelend. Zijn we met ons allen niet een beetje in overdreven regulering beland. Als ik de enige ben die “last” heeft van de rotonde dan is er niets aan de hand. Als meer mensen van deze bewegwijzering in de war raken dan wordt het tijd om na te denken over deregulering. We raken met ons allen teveel van het padje af. 

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Van het pad"

Geschreven door Eelco Visser .

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

De gedachtenavonturier
| Martin Reekers | Kort verhaal