Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

482 Hits

Publicatie op:
Van het pad

De looproute in het ziekenhuis is aangepast. Dit om in de 1,5 meter samenleving de vereiste afstand te bewaren. Pas achteraf ontdek ik dat er een rotonde is uitgetekend op de vloer. Ik heb de afslag naar de afdeling neurologie gemist en moet een rondje extra lopen om anderen niet tot last te zijn. 

Een rotonde in de buitenlucht is al vaak een hersenkrakertje. Een rotonde in het ziekenhuisgebouw is een onverwacht fenomeen waarvan ik compleet in de war kan raken. Dan is het missen van de afslag naar de afdeling neurologie extra vervelend. Zijn we met ons allen niet een beetje in overdreven regulering beland. Als ik de enige ben die “last” heeft van de rotonde dan is er niets aan de hand. Als meer mensen van deze bewegwijzering in de war raken dan wordt het tijd om na te denken over deregulering. We raken met ons allen teveel van het padje af. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Van het pad"

22.06.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig