1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  419 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 20-12-2020

Hits: 356

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

VAN DIE DINGEN

Aangepast: 20-12-2020

Vandaag even druk in de weer geweest met het boeken van een cursus. Of workshop zoals dat nu heet. Bekt lekkerder en verkoopt beter. Eigenlijk is het een Webinar omdat het leven tegenwoordig via beeldschermen wordt geleefd in deze corona tijd, maar dit terzijde.
Ik wil nu eindelijk wel eens leren op mijn hoofd te staan. Dat schijnt goed voor de bloedsomloop te zijn, heb ik mij laten voorliegen.

Ik bel iets uit een advertentie. ’Met Jannemien?’
Met Jannemien.. Ze eindigt haar naam met een vraagteken. Zoals zij het uitspreekt klinkt het of ze zelf verbaast is dat ze Jannemien heet. Ik vraag haar naar de workshop. Wat het precies inhoudt en dergelijke.
‘Ja, u moet het zien als een soort van Yoga?’ Weer dat vraagteken.
‘Wij laten u tijdens de workshop zien wat u zoal kunt verwachten?’

Ik vraag hoeveel de workshop kost.
‘Nou, het is een tweedaagse Webinar via Zoom? En het geheel kost slechts achthonderd euro?'
‘Achthonderd euro??, roep ik verbijsterd. Voor twee dagen? Dat is voor niks, zeg. Een kop koffie in mijn stamkroeg kost meer..’
‘Geweldig, meneer? En het is ook nog inclusief een MP3-tje met ontspanningsmuziek hè?’
‘Dat stelt mij helemaal gerust, Jannemien.’ En ik verbreek de verbinding.
Ja hallo hee.

Ik zet de tv aan. Een talkshow. En wie zien wij daar weer als een duvel uit een doosje mijn huiskamer inspringen. Als dat Ab Osterhaus niet is. Het vleesgeworden zonnetje in huis van corona leidend Nederland. 

Je ziet die man tegenwoordig in elke tokshow opduiken. Bij Beau mag hij  aanschuiven en ook "OP1" is kennelijk gek op hem. Heeft die man geen werk in de corona business of zo dat hij zich als een soort bloedzuiger hecht aan die tokshowtjes.  Veel mensen schijnen over te stappen op lachgas als ze hem weer eens zien opduiken. Begrijp ik. Je moet wat als je wat vrolijkheid in je leven wil. Begrijp mij goed, ik respecteer al zijn kennis maar moet dat nou op dat altijd zo angstige toontje? 

Is er ook nog goed nieuws? Zeker, Peter R.de Vries is al twee dagen niet op tv gesignaleerd. Het schijnt dat hij in een afkickkliniek voor verslaafde tokshowgasten is opgenomen.
Dus zap ik naar een ander net waar het voltooid leven en euthanasie weer eens wordt besproken. Een of andere 'deskundige' heeft het over ‘cases’ als hij het over euthanasie kandidaten heeft. Zoals men vroeger het woord kanker niet in de mond nam maar het had over “K”.
Zoiets dus.

En hij bazelt iets over de “doodzonde” als je vrijwillig stopt met leven.
Het wordt tijd dat die man eens stevig gaat bidden. Om genezing van de gevolgen van de balk die tijdens het ventileren van zijn mening per ongeluk in zijn oog schoot, bijvoorbeeld..

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.01.21
Feedback:
Alleen al om die Jannemien, krijg je van mij 5 sterren. Haha, ik zie het voor me of sterker; ik hoor het zelfs???
(P.s. Ik wilde deze column al eerder beoordelen, maar iedere keer vergat ik het of kwam het er niet van.)
Show more
03.01.21
Feedback:
Uiterst vermakelijk weer. Alleen al de naam Jannemien...:), say no more..
Show more
26.12.20
Feedback:
Met genoegen gelezen. Al kan ik de verleiding niet weerstaan om S.O.S! te roepen - zie www.spatiegebruik.nl
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1133
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1132
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
761
Lezen?