Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

150 Hits

Publicatie op:
Valentijn anno 2021

Vandaag met Valentijnsdag verwacht ik geen liefdesverklaringen, anders dan uit de hoek van mijn echtgenoot. Met de (Corona) kennis van vandaag is het wel een raar idee dat ik bij onze eerste date in een bar (!) heb afgesproken, wij vervolgens een hapje zijn gaan eten in een restaurant (!) en daar nog enkele uren zijn ‘blijven hangen’. 

What was I thinking! Ik heb mijn leven gewaagd voor deze man, met al die potentieel dodelijke virusdeeltjes die daar met ons mee ‘bleven hangen’.

Zo bedacht ik mij ook wat er zou gebeuren met ‘Het Levenslied’ als wij voortaan in een andere, mondkapjesrijke en non-verbale uitingsarme, wereld leven:

Zou Dre’tje Hazes zingen:

... Dag mevrouw en dag meneer, 
u ZOOM’t hier toch weer...

Besluit Doe Maar het maar niet te doen;

... Het is dus nooit zover gekomen 

dat jij hier naast me ligt...

En blijft Stef alleen achter in zijn Bos:

... Want we zwerven in gedachten en we blijven altijd thuis... 

Laten we maar hopen op snelle verbetering. Fijne Valentijnsdag


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Valentijn anno 2021"

© Louisa van den Heerik

In elke boekenwinkel