Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Vakantie

columnsWerken in het onderwijs is prettig. Zo heb ik af en toe een weekje vakantie. 's Morgens zie ik de straat langzaam leeglopen en dan schenk ik mezelf nog een keer koffie in. Laatst had ik weer zo'n weekje. Was heerlijk, alleen jammer dat door regioverschillen mijn kinderen die week ervoor deze vakantie hadden. Wat dan wel weer leuk was, is dat ik mijn kinderen naar school kon brengen. En daar gaat het juist over.

Mijn vrouw werkt niet de hele week, dus brachten we samen de kinderen naar school. Gezellig zo'n loopje in die verrotte kou 's ochtends. Er mag dan geen winter van betekenis zijn geweest, zo direct uit je bed, nog nasmakkend van de warme koffie, ineens een windvlaag voor je kiezen krijgen terwijl je de voordeur open doet, is geen kattenpis.

Al lopende krijg je al dat ochtendgekwetter te verduren. Niet van vogels die de lente ruiken, maar van vrouwlief en dochterlief. Spontaan verlangde ik naar de dagelijkse file, waarin ik suf voor me uit kijkend, op vage deuntjes uit de radio, relaxed en geheel op eigen tempo wakker kon worden.

Gelukkig duurt het kwetterend ritueel slechts een minuut of tien. Na het afscheid vinden moeders elkaar namelijk sneller dan een krolse kat een bedpartner, dus ik kan weer terugkeren in mijn wakker-worden-in-mijn-eigen-tempo-gemoedstoestand terwijl we richting huis lopen. Half dromend loop ik met mijn handen diep weggestopt in mijn zakken achter mijn vrouw en andere moeders aan. Zij kwetteren ook met elkaar en zijn zich van mijn bestaan even niet meer bewust. Prettig zo.

Tot het moment dat de kwetteraars plotseling stoppen. Dat heb ik net te laat door en ik bots tegen mijn voorgangster op. Met een tegenwoordigheid van geest die een naar zijn prooi loerende havik doet verbleken, schieten mijn handen uit mijn zakken en met vooruit gestrekte armen kom ik tegen de moeder aan die voor mij loopt. Ik blijf nog net staan en zij gelukkig ook. Enigszins beschaamd prevel ik een benepen sorry en de dames kijken mij verontwaardigd en ongelovig aan met een blik van: je weet toch dat we hier stoppen?

Het blijkt precies het stukje te zijn waar de wegen normaliter scheiden. Het is dus een soort van moederhangplek waar de laatste roddels, lichamelijke ongemakken en andere zaken waar ik niets mee te maken wil hebben, worden uitgewisseld. Vervolgens schiet de een nog even de supermarkt in, de volgende sjeest met de auto naar het werk, en weer een ander loopt door naar huis.

En ik? Ik heb het genoegen om onderweg naar huis alsnog alle verhalen te mogen aanhoren die op de hangplek en de weg er naartoe werden gedeeld. Dat gaat thuis onder de koffie nog even door, afgewisseld met 'je luistert maar half' of 'interesseert het je eigenlijk wel?'.

Nou, wat mij interesseert is hoe lang het nog duurt voordat ik weer eenzaam en alleen in de file wakker mag worden.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1191
(Gemiddelde waardering 4.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten