Voor schrijvers, door schrijvers
Column
466 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

101 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Vaccinatie League

“Dag meneer Gommers, mag ik u even storen?”
“U bent toch niet van de pers hè? Anders spuit ik u vol met een verdelgingsmiddel van AstraZenica. Dat is speciaal ontworpen om irritante insecten te verdelgen. En als u van de pers bent, dan bént u een insect. Een persmuskiet weliswaar, maar toch een insect. En daar maken wij tegenwoordig korte metten mee. Remember Lunteren.”
“Nee hoor, ik ben niet van de pers. Ik wilde gewoon wat vragen. Kan dat?”

“Nou… nee. Ik zit midden in een beslissende wedstrijd en…”
“Ach. U kennende, midden in een waanzinnig spannende badmintonwedstrijd?”
“Absoluut niet, ik…”
“Korfballen dan? Hockey? Kan bijna niet anders.”
“Geen van allen. Ik zit midden in een degradatie/promotiewedstrijd vaccineren. En we staan op het punt om België te verslaan. Daarna moeten we tegen Engeland, dus dat wordt nagelbijten.”
“Nagelbijten? Kan dat dan gezien het besmettingsgevaar?”
“Als je je handen stuk wast wel, ja. Engeland staat bovenaan en die hebben waanzinnig goede prikkers in hun team. De meesten zijn buitencategorie. Maar in ons team zijn echt supergoede talenten doorgebroken. Zo zit er in, onder negentien, een talent die alle prikkers doet verbleken. Sinds hij mee prikt, zijn we al zes plaatsen op de ranglijst gestegen. We staan nu vierde.

“Zo zo, meneer Gommers, ik ben onder de indruk.”
“Dat begrijp ik, meneer. We zijn eindelijk van die hatelijk nul af. Vanaf nu gaat de beuk erin. En die opmars van ons gaat de boeken in. WE hebben onze tactiek aangepast en WE prikken nu met een ruit in het midden van de vaccinatiestraat. We zijn in vorm en de handrem gaat eraf. Hoor je dat geluid? We hebben weer gescoord en dat heb ik door uw geleuter gemist. Wat wilde u trouwens vragen?”

“Nou, sinds ik gister een prik kreeg met het Pfizer vaccin, heb ik de neiging om achterstevoren de supermarkt in te lopen. Mijn buurman daarentegen werd geprikt met AstraZeneca en die praat sindsdien achterstevoren. Toen hij zijn zoontje voor las, zei hij: weeuwsnitje en de dweven zergen, in plaats van sneeuwwitje en de zeven dwergen.”
“O joh, dat zal ik uitleggen; dat zijn maar wat lichte bijwerkingen. Kan geen kwaad. De kinderziektes zeg maar. Gaat vanzelf weer over.”

“Dat is wel héél erg kort door de bocht, meneer Gommers. Ik begrijp echt helemaal niets van uw uitleg.”
“Tja meneer, als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het beter hebben uitgelegd. Nou, sterkte, ik duik weer in mijn wedstrijd. Prikken is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel prikken en dat doet ons team sinds kort. Vandaar die geweldige stijging op de ranglijst.”

“Goedemiddag meneer Gommers. Sorry dat u gestoord werd. Onze Willem is een beetje in de war en mocht vandaag voor het eerst op verlof. In het park ontsnapte hij aan onze aandacht helaas. Nogmaals, sorry meneer Gommers, Willem doet geen vlieg kwaad hoor. Normaal gesproken is het een Engel.

Prettige dag verder. Kom Willem, even de handjes achter je rug. Fijn, dank je wel….”

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vaccinatie League"

02.05.21
Feedback:
Hij is weer geweldig! ik stuitte op een paar grammaticale vautjes. 'Geen van allen' moet zijn geen van alle ('alle' slaat terug op sporten, niet op personen). in 'De meesten zijn buitencategorie' is meeste zonder n (je kan er 'prikkers' uit de zin ervoor voorzetten). 'Een talent die' moet zijn een talent dat. 'Die hatelijk nul' moet zijn die hatelijke nul. En 'zijn zoontje voor las' moet zijn: voorlas. Of ben ik nu muggen aan het ziften ;-)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig