Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Uitsterfgolf

Op zondag is het aangenaam ontwaken met het VARA radioprogramma Vroege Vogels. Ik volg dat al sinds de natuur ons is gaan opvallen. Passende muziek laat de onderwerpen over natuur en milieu - is dat geen tautologie? - als laxeermiddel het ledikant inglijden. Enthousiaste luisteraars participeren door via de “fenolijn” te melden dat ze een kakkerlak hebben zien schijten, schaamluizen gefilmd bij het copuleren of een tamme rode haan in het wild gespot. Hoogtepunt van afgelopen zondag waren de orgastische kreten van enkele vogelaars die een steppekiekendief zagen vliegen. Deze verdwaalde roofvogel had de kale Groningse grond waarschijnlijk voor de woeste Russische steppe aangezien en daar, in alle mediastilte, vier kuikens grootgebracht. De column van net na half negen werd uitgesproken door Jelle Reumer, hoogleraar Vertebrate Paleontology, en daarna weidde hij uit over de zesde uitsterfgolf. Attentie dus! Het gaat hier niet om een nieuw type van Das Auto, hoewel er wel een verband is. Voor de zesde keer in de geschiedenis van de aarde sterven soorten in hoog tempo uit. Nu eens niet door vulkaanuitbarstingen of een meteorieteninslag, maar door ons: de mens. Wij zijn zeer succesvol in reproduceren en maken de anderen het leven te zuur. Overigens schijnt het zo te zijn dat 99,9% van alle soorten die ooit voorkwamen op aarde, ook zijn uitgestorven. Dan voel je je niet zo alleen. Statistisch gezien gaan we er zelf dus ook aan. Probleem opgelost. Als het zover is, hoor ik het wel. Via de fenolijn. Van Letty Kosterman.

22 juli 2017
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 391
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten