Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

UFO

Ze zit tegenover mij. Met wazige blauwe ogen kijkt ze mij aan, maar ik twijfel of ze mij echt ziet. Ze vertelt over de dingen die haar zijn overkomen. Het is niet niets, wat ze zegt. Ernstig auto ongeluk, relatie met haar ouders is misschien nog ernstiger. Geen vrienden en zeker geen geliefde, want aan haar lijf geen polonaise. Ze heeft te veel meegemaakt. Je wilt niet weten wat zij allemaal met haar hebben gedaan. Wie zijn zij? De UFO, aliens, die haar steeds ontvoeren. Gelukkig doen ze de laatste tijd geen onderzoeken en testen meer met haar... wat waren die pijnlijk! Ze heeft er nog littekens van. Nee, die wil ze niet laten zien! Ze staart langs me heen, haar gezicht verwrongen van de gedachten aan de geleden pijn. Ze weet dat ze bijzonder is, ze ontvangt boodschappen over de toekomst van de Aarde. Nee, niet van de UFO natuurlijk, wat een stomme vraag van mij. Vanuit de Plejaden. Of ik dan niet weet wat de Plejaden zijn? Ik weet het wel, een sterrenstelsel, alleen ik zelf hoor nooit wat van ze. De Plejaden. Ik ben niet de uitverkorene. Ik heb een andere taak hier op Aarde. Mensen helpen. Bijvoorbeeld de littekens verzorgen en de pijn verzachten. Daarom komt zij bij mij. Ik twijfel. Als huisarts heb ik maar beperkte mogelijkheden. Dit is niet pluis. Ik moet een andere instantie bellen, dit kan ik niet alleen. Ik kan heel veel aanhoren en ik kan heel veel hebben ook, na zo veel jaren praktijk. Elfen, hobbits, enten... ik sta er voor open. UFO, marsmannetjes, providers op de Plejaden, aliens....Ik vind het allemaal best. Maar blijf wel met je vieze groene tengels van mijn patiënten af!

Ema Sindelarova
Rheden, 7-2-2017
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Ema Sindelarova
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 931
Publicatie op .
Tags: Columns
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "UFO"

Geschreven door Ema Sindelarova . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!