Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Tussen twee boeken

.Een waterig zonnetje is net door het wolkendek gebroken. Overal waar ik kijk zie ik goud: de bomen langs het kanaal zitten nog volop in het blad en dat spiegelt haarscherp in het water en in het gras begint het gevallen blad al een aardig tapijtje te vormen. Wat een verschil met een maand geleden. Die zondag, 24 september, zal ik niet snel vergeten. Het was stralend weer, warm zelfs. Ik was jarig en presenteerde mijn vierde roman. In het gezelschap van een grote groep lieve mensen, die ik de afgelopen jaren beter mocht leren kennen en die mij een warm hart toedragen, zag 'Met wat hulp van boven' het licht. Ik weet zeker dat iedereen ook gekomen zou zijn als het had gegoten van de regen maar dit was wel zo feestelijk.
Sinds die dag hebben we hier in Westerwolde zowel uitzonderlijk warme dagen als uitzonderlijk natte dagen gehad. De schilder die eens in de drie jaar de buitenboel naloopt en waar nodig een lik verf geeft, wist slim gebruik te maken van een paar droge dagen en de man die wat noodzakelijk reparatiewerk aan de goten moest doen vond gelukkig ook een paar droge uren. Zelf ben ik aan het afkicken. Nu er een nieuwe titel is toegevoegd aan mijn oevre mag ik van mezelf even pauze nemen. Ik geniet dus tussen de buien door met volle teugen van wat zich in mijn woonomgeving allemaal aan verleidingen aandient.
Zo was daar een geweldig interessante boswandeling net over de grens in het Drentse Buinen. Een echte kenner liet zien hoeveel verschillende soorten paddenstoelen er op een vierkante hectare bosgrond te vinden zijn. En dat die ook zo hun eigen voorkeur hebben voor waar ze zich vertonen. Net als onder mensen, zo leerde ik, heb je zonzoekers en schaduwfiguren, intro- en extroverte elementen, loners en kuddedieren en vleeseters en vegetariers. Echt geweldig om zo'n excursie eens mee te maken. Zelf mag ik ook graag een beetje gidsen als het zo uitkomt. Onlangs nog kon ik vrienden laten zien waar Vincent van Gogh zijn dagen heeft doorgebracht voordat hij definitief besloot om schilder te worden. En mocht je binnenkort deze kant op komen, dan neem ik je met liefde mee naar Veendam waar een oude HBS onderdak biedt aan een geweldig museum.
Van mijn hand zul je daar geen werk aantreffen. Maar ik vind het wel erg leuk om schilderles te krijgen en tussen alle bedrijven door komt er dan zo af en toe iets tot stand waar ik ook best trots op ben. Daarnaast is het een fantastische hobby om de uren mee te vullen die nodig zijn om mij de nodige energie te geven om een nieuw boek te gaan schrijven.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 363

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.