Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Verveel

Tot nu toe red ik mij aardig, qua thuisvermaak. Valt me niks tegen. Online sporten, kan ik iedereen aanraden. Mijn mobieltje gebruik ik tegenwoordig om te telefoneren, kan ik ook iedereen aanraden. Beetje praten enzo, echt leuk. En ik  loop alvast vooruit op de grote 'voorjaarsschoonmaak.' Als je mij dat een jaar geleden had voorspeld, waren we waarschijnlijk geen vrienden gebleven. Maar nu kan ik domweg genieten van al dat gepoets.

Als kind kon ik beduidend minder goed opschieten met mijn vrije tijd. Ik herinner me saaie zondagmiddagen die me deden verlangen naar maandagochtend. Lekker weer naar school. Wanneer mijn zusje en ik op zo'n middag in de 'ruzie om niks fase' belandden, luidde het advies van mijn moeder steevast: 'Zoek elkaar dan niet op.' Geen speld tussen te krijgen. Allebei een kant op en het werd vanzelf weer koek en ei. 

Deze aanpak werkt niet voor iedereen. Zo valt het mij op dat er online beroepsvervelers aktief zijn op diverse fora. Een voetbalbericht bijvoorbeeld over de nieuwe aankoop van FC Utrecht biedt voldoende voeding voor een persoonlijk conflict tussen 'kakkerlak87' en 'jodeehh_for_ever.' Juist, het nieuwtje ging niet eens over Feyenoord en Ajax. Dat zal deze online hooligans aan hun kale kop roesten, want hun rivaliteit houdt zich niet aan topics. 'Die trainert van jullie is arregante tuinkaboutah met een spraakgebrek',  aldus kakkerlak87. Waarna jodeehh_for_ever laat optekenen dat die van hen 'in de bejaardengevangenis se eige achtenaam mot gaan lope oplepele.' Best geinig bedacht trouwens. 

Zoals gezegd, rivaliteit houdt zich niet aan topics. Zeker nu er in de stadions zo weinig te knokken valt, moet die vijandigheid op afstand voortgezet worden. En dat gaat ver hoor, want laatst trof ik deze twee topicbevuilers zelfs tegen op het overgangsforum van Libelle. (Via opvliegers, nachtzweten en hormoonschommelingen zit je zo op de schommelingen in de stand van de eredivisie. Ik bedoel maar). 

Wat ik op dat forum te zoeken had? Ja, hoor eens...mag ik mij ook eens vervelen?
Dit artikel delen?
 • Hits: 69
(De gemiddelde waardering is 4 door 3 stem(-men)

Reacties   

# kankerenW.J. (Hans) Villerius 27-03-2020 01:22
Heel onderhoudend en duidelijk stukje met slechts één klein vergissinkje. In de 2/3 na laatste regel gebruik je een rare uitdrukking. Je schrijft: ''trof ik (...) tegen". Je bedoelt waarschijnlijk trof ik aan of anders kwam ik tegen. (Al wil ik een opzettelijke taalfout uit verveling niet uitsluiten.)
# RE: kankerenTryntsje van der Meer 28-03-2020 15:50
Hallo Hans,
Thanx, idd een vergissing! Onzorgvuldighei d..
# RE: VerveelEwald Hagedorn 26-03-2020 20:07
Leuk Tryntsje. Hoewel ik zwaar allergisch ben voor internetreaguur ders, word ik toch van tijd tot tijd, door mijn eigen stomme schuld, met hen geconfronteerd.
Heel herkenbaar dus.
# RE: VerveelTryntsje van der Meer 28-03-2020 15:51
Hallo Ewald,
Juist, die allergie is herkenbaar...

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal