1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  428 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-04-2020

Hits: 455

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Trumps ommetje

Aangepast: 15-04-2020

Een ommetje is een wandeling van start naar finish waarbij het eindpunt startpunt was. Het woord ‘ommetje’ is enigszins verwarrend. Als je het woord uiteen trekt, staat er ‘om met je’. Het is de vraag welke suggestie hier wordt gewekt. Betekent dit dat je met jezelf aan het wandelen gaat of staat hier ‘om met jou’ ten teken dat je met iemand anders een ommetje maakt. Hoe het ook zij, als je met jezelf een ommetje maakt kun je deze gebruiken om ongestoord na te denken terwijl je de conditie op peil houdt. Als je een ommetje met een ander aflegt, kun je samen persoonlijke zaken en het nieuws bespreken. Je kunt met de ander vaststellen of nieuws fake is dan wel op waarheid berust. 

Weldenkende mensen weten dat achter het nieuws meerdere waarheden schuilen. Zij zullen nieuws niet direct als fake bestempelen. 

Bij fake nieuws moet ik altijd aan president Trump denken. Hij heeft geen idee van meerdere waarheden achter het nieuws. Hij kent alleen zijn eigen perspectief en vindt al het nieuws dat niet in zijn straatje past, of waar hij net even anders over denkt, fake. Het zal kunnen helpen als Trump ook zo nu en dan met een weldenkend mens een ommetje loopt. Toch denk ik dat Trump dat niet doet. 

Trump loopt geen ommetjes, hij praat ommetjes. Trump doet aan cirkelredeneringen. Soms praat Trump zelfs ommetjes binnen ommetjes. Hij herhaalt dan de zin die hij een tel daarvoor heeft uitgesproken. Zijn praatjes komen er altijd op neer dat iedereen gek is behalve hijzelf. Hij is naar eigen zeggen geweldig en de beste en meest effectieve president ooit. Met de uitspraak: “Een land waar Trump de president is, heeft verder geen vijanden meer nodig,” zal Trump niet blij zijn. Hij zal degene die deze uitspraak bezigt de mantel uitvegen en beschuldigen van het verkondigen van fake berichten. Toch is het waar. Net zo waar als de uitspraak dat ieder ommetje een halverwege kent. 

Voor het welzijn van de Amerikaan is het te hopen dat Trump al over de helft van zijn presidentschap is en dat hij zijn eindpunt nadert. De Verenigde Staten zijn immers na vier jaar Trump nog geen steek verder gekomen. Als voor zijn ommetje geldt dat het eindpunt op het startpunt ligt, dan zullen de niet vermogende Amerikanen hun handen dichtknijpen. 

Met de cirkelredeneringen van Trump  zal de Dikke Van Dale haar voordeel doen. Zij hebben er een mooi woord bij: Trommetje. Ik lever alvast de omschrijving aan:

Een ‘trommetje’ is een cirkelredenering waarin de spreker zichzelf ten minste één keer lof toezwaait dan wel zichzelf ten minste één keer figuurlijk op de borst slaat. 

Als uitleg zal Van Dale erbij zetten: Trommetje is een samengesteld woord. De eerste twee letters van het woord Trump (oud-president van de Verenigde Staten) zijn samengevoegd met het woord ommetje. Dit is gedaan omdat president Trump tijdens zijn regeerperiode de personificatie was van de cirkelredenering.

Trommetje wat een heerlijk woord is dat. In de hoop dat dit geen fake bericht blijkt te zijn, heb ik alvast vandaag de nieuwste druk van de Dikke Van Dale in het vooruit besteld. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.11.20
Feedback:
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1065
Lezen?
Column
Aan de basis
769
Lezen?
Column
IC-plekken
684
Lezen?