Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Trekken

Via continue overdracht van erfelijk materiaal zijn we allemaal verbonden met de oermens en daardoor met elkaar. Hadden onze stamouders de tegenwoordigheid van geest gehad om een kettingbeding vast te stellen dat iedere volgende generatie verplichtte een bedrag in de geldende muntsoort aan hun verwekkers te betalen, we waren vermogend geweest. Het is opmerkelijk hoe we, ondanks het spuitgegoten sjabloon, van elkaar verschillen. Geen twee mensen zijn hetzelfde. Dat is maar goed ook: hoe kom je in vredesnaam je dag door tussen uitsluitend klonen van jezelf? Geen enkel benul van mooi en lelijk, lief en gemeen of dom en intelligent. Het is de ideale wereld voor een leven zonder gedoe. Daar is toch geen reet aan - die zijn ook allemaal identiek. Verscheidenheid vormt de mens, door de confrontatie met elkaar en met hun verleden. Adoptiekinderen worden vaak pas gelukkig als ze weten dat hun eerste slaapplek niet de MamaLoes wieg in Blaricum was, maar een wasmand in een bordeel in Bogotá. Daar vinden ze aansluiting met de hun samenstellende delen. De emotie is logisch: de meest prangende vraag kunnen ze loslaten: wie ben ik? Dat geldt niet exclusief voor weggegeven nakomelingen. In het televisieprogramma Verborgen Verleden gaan bekende mensen op zoek naar hun voorgeslacht en raken evenzeer geëmotioneerd als ze ontdekken dat er adel, vrijheidstrijders, slavenhandelaren, lichtekooien, vluchtelingen, arme sloebers of gespuis in hun stamboom opduikt. Ik heb het op eigen kracht geprobeerd en kom niet verder dan boerenknechten en dienstmeiden. Dat zijn ook prettige alibi’s voor huidig gedrag!

28 oktober 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 620
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster