Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Treinreis

Ik reis regelmatig met de trein. Niet uit vrije wil, maar omdat de crisis van weleer het onmogelijk maakt om een fatsoenlijke auto te rijden. Nou heb ik een auto ook niet echt nodig en eerlijk gezegd is het reizen met de trein best leuk... je komt er leuke mensen tegen, allen met een bestemming, allen met hun verhalen. En juist die verhalen worden in de trein verteld zonder dat er rekening mee wordt gehouden dat de persoon tegenover je precíes kan horen wat er wordt verteld.

Ik stap over in Zwolle, een naar wat ik vind lelijk, grijs station. Onder de trap op het perron wacht ik op mijn aansluiting en kijk wat in de rondte. Een vrouw van middelbare leeftijd staat langs de rand van het perron met de oordopjes van haar smartphone in, blijkbaar te luisteren naar haar MP3-tjes. Haar billen deinen ongegeneerd mee op het ritme en het vermoeden bestaat dat ze zo opgaat in de muziek, dat ze niet in de gaten heeft dat ze heupwiegend tussen de mensen staat.

De man naast haar, ik schat hem een jaar of 30, ziet er onverzorgd uit.. een bermuda-broek, zwart, een T-shirt, zwart, een piercing door de onderlip, door zijn wenkbrouwen en door zijn neusschotje. Niet van die 'subtiele' ringetjes, maar behoorlijke karrewielen. Zijn opvallende verschijning wordt nog opvallender door de kleurrijke 'rental', waarbij opgemerkt dat 'rental' geen merk is, maar staat vermeld op de bowlingschoenen die je krijgt wanneer je een avondje gaat bowlen. Deze man is ook eens wezen bowlen, maar vergeten om zijn geleende schoenen weer terug te brengen.

Op tijd stap ik in de trein, zoek een plekje in de 'stilte'-coupé en kijk naar wat er allemaal aan mensen binnenkomt. De vrouw met de oordopjes zoekt haar plekje ook in de 'stilte-coupé', maar zo stil zal het voor haar niet worden met het geluid uit haar oordopjes.

Tegenover mij nemen twee vriendinnen plaats, ik schat ze een jaar of 20/21. Ik vermoed dat het studentes zijn, maar al snel kwam ik erachter dat ik me daarin had vergist. Het bleek dat ze beiden 29 waren en Maddi en Catalijne heetten. Maddi vertelde honderduit over haar werk als architect, haar projecten in Afrika en Duitsland, Catalijne luisterde aandachtig en knikt af en toe met een bewonderende blik.
Al snel gaat het over de gezamelijke vriendenkring, met name de jongens. Ik weet nu dat Marco heel goed kan zoenen, dat Freek een wat geheimzinnig en mysterieus typ is maar dat hij ook gelijk door beide vriendinnen niet wordt vertrouwd. Maddi was sinds 2 weken weer een happy single en woog nu alle voor- en nadelen af van alle jongens in hun vriendenkring. Zou ze dan naarstig op zoek zijn naar een nieuw vriendje?

In Utrecht stappen de dames uit en ook ik moet weer overstappen. Ik neem hier de tijd voor een kop koffie en een broodje en neem gewoon de trein een half uurtje later. Mohammed, de man op leeftijd achter de counter bij een kiosk is vriendelijk maar amper te verstaan, begrijpt niet wat ik nou precies voor een broodje wil maar uiteindelijk ga ik de kiosk uit met verse koffie en een warm broodje. Ik zoek een bankje op en geniet van de betrekkelijke rust in het grote, volle station. Het is net een mierenhoop, met allerlei verschillende soorten mieren die allemaal verschillende doelen hebben.

Mijn einddoel haal ik over een uurtje of twee: zuid-Limburg.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 515
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster