Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Treinkarretje

Publicatie: 13.09.2021 | Diana Kernil

Treinkarretje.

“Nee oma, jij moet er in! Ik wil dat niet!! Ik ga met opa daarheen! “  En ze wijst naar de uitgang. Ik denk na. Zal ik het doen of niet doen? Maar ze klinkt heel overtuigend, "jij moet er in! "

Bijna drie is ze onze kleindochter Emma. We zijn met haar bij het spoorwegmuseum. Daar komen we vaker, vooral als opa ook mee komt oppassen. We gaan eerst met de bus naar het station en dan met de trein naar het spoorwegmuseum. Dat vindt ze geweldig. Deze keer was baby (haar pop) ook mee. Baby mocht naast haar en opa zitten en ze liet baby alle mooie dingen onderweg zien.

Als we bij het spoorwegmuseum zijn willen we eerst even koffiedrinken, maar daar denkt zij anders over. De vorige keer is ze met papa en mama geweest en heeft nieuwe dingen gezien. Waarvan wij dachten daar is ze nog te klein voor. Die moeten opa en oma nu zien natuurlijk!  "Daar moeten we heen" zegt ze en wijst. Bij de ingang staat iemand die dingetjes uitdeelt die je om je nek kunt hangen. “ook voor mijn oren” zegt Emma en ze krijgt een koptelefoon.  "Opa en oma ook ", zegt ze.

Daarna huppelt ze voor ons uit naar de lift. Dit is een wiebellift opa en oma". En hij wiebelt inderdaad erg heen en weer. Dan komen we in een soort oud dorpje, waar ook een station is. Maar ze loopt zo snel dat we er zo door zijn!

En dan moeten we dus naar het treinkarretje. ……  oma stapt in en denkt een klein ritje te maken….

Ik houd helemaal niet van dit soort dingen dus brrr.  Het karretje rijdt een eindje en stopt. Het is helemaal donker om me heen en ik zie geen deur. Denk moet ik er hier nu uit?

Dan begint het karretje ineens te draaien en gaat de andere kant op. Heuvel op heuvel af, onderweg zie ik rook. En ineens een trein die opduikt vanuit het donker met een machinist met de handen omhoog. Ik schrik me rot. Ik krijg ineens vreselijk de slappe lach. Hier zit ik in mijn eentje in een mini achtbaantje. Dat heeft onze kleindochter toch maar mooi voor elkaar gekregen! Het treintje stopt, gelukkig ik mag er weer uit!

Daar staan ze opa en Emma. "Volgende keer mag opa" zeg ik. "Nee oma jij moet er in, opa vindt dat niet leuk !!! "

WAARDERING

HITS:

411

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
13.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik zie het voor me. Leuk geschreven, Diana.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Leuk verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.