Columns

Columns op Schrijverspunt
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Graag eerst even inloggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag.

Waardeer je een column? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Toiland

Een beetje fierljepper lukt het in twee, hooguit drie sprongen. Sier doet er, slalommend als een dronken schout-bij-nacht maar met de precisie van Ingemar Stenmark de drijvende boeien rondend, drie kwartier over. De m.s. Sier peddelt heen en weer tussen Holwerd en Nes. De veerboot moet flink laveren om zandbanken te ontwijken en niet te eindigen in een zeemansgraf tussen de talloze wrakken die eerder door de zee zijn opgeslokt. Mijn voormalige Friese collega’s reisden regelmatig af naar Toiland. Gingen die blonde, blozende, door weer en wind verweerde koppen een weekendje bangkokken in zuidoost Azië? Nee, natuurlijk niet: ze togen verder noordwaarts, naar Ameland, om te onthaasten. Zodra Sier leegloopt, waaiert een internationaal gezelschap uit over het eiland. Op het fietspad van gemalen schelpen komen ze je tegemoet, trappend van oost naar west of andersom. Het maakt niet uit: de wind is tegen. Onderweg, zoevend over duinen en door pannen, tussen vuurtoren Bornrif en natuurgebied Het Oerd, passeer je toeristische aandachtsplekken. Voor het eerst bezoek ik zo’n vogelobservatiehut; het voelt toch een beetje als in een peepshow. Een vogelaar komt bijkans klaar bij het zien van een meeuw die, recht boven een glanzend Duits hoofd zwevend, de darmen leegt. Anti-Brext Britten tonen zich overtuigd Europeaan door uiterst rechts te fietsen. En wat te denken van de jonge vrouw die met haar vent aan de hand uit een verboden broedgebied komt zetten, haar broek fatsoeneert en zegt: ‘Zalig poepen hier, Yves! Hoe laat vertrekt de boot naar Brugge?’ Lekker land.

30 september 2017  #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 445
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster