Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Toeval of opzet in de opzet van een krant

Vandaag opende ik de Stentor en dan bedoel ik niet de krant van papier, maar de online versie, zoals ik bijna elke dag doe. Ik lees al jaren deze krant, alleen al om op de hoogte te blijven van de regionale nieuwtjes. Houd ook altijd Mensenlinq in de gaten, zodat ik weet wie wanneer overleden is. Het is gek, maar zo steek ik nu eenmaal in elkaar.
Eerlijk gezegd sta ik iedere keer op het punt om de site uit mijn favorieten te gooien, want goedbeschouwd, wat kan mij die verbouwde dames (en heren) die smakken geld verdienen door in de aandacht te treden met hun foto’s en artikeltjes.

Maar vandaag trof mij iets op de algemene pagina : een artikel over een doodzielige baby in Breda, die in november 2017 het zoveelste slachtoffertje bleek te zijn geworden van huiselijk geweld en drugsgebruik van zijn papa (Ik lees niets over mama?) staat pal naast één die handelt over BN’er Gordon, die openbaar maakt, dat hij soms naar de cocaïne grijpt om zijn rotgevoel kwijt te raken. En daaronder een foto van een jonge vrouw lees:  moeder, die een “pikante” selfie maakt met in de hoek een fotootje van haar dochtertje. De tekst die er bij staat  "Opvoedkundige: pas op met het plaatsten van een foto van je kind op sociale media lijkt bijna bij een andere foto te horen.

Ik bekijk het me allemaal; de drie artikelen staan zo passend naast en onder elkaar, dat het geen toeval is. Misschien is die krant toch niet zo waardeloos. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 274
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.