Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Toeval of opzet in de opzet van een krant

Vandaag opende ik de Stentor en dan bedoel ik niet de krant van papier, maar de online versie, zoals ik bijna elke dag doe. Ik lees al jaren deze krant, alleen al om op de hoogte te blijven van de regionale nieuwtjes. Houd ook altijd Mensenlinq in de gaten, zodat ik weet wie wanneer overleden is. Het is gek, maar zo steek ik nu eenmaal in elkaar.
Eerlijk gezegd sta ik iedere keer op het punt om de site uit mijn favorieten te gooien, want goedbeschouwd, wat kan mij die verbouwde dames (en heren) die smakken geld verdienen door in de aandacht te treden met hun foto’s en artikeltjes.

Maar vandaag trof mij iets op de algemene pagina : een artikel over een doodzielige baby in Breda, die in november 2017 het zoveelste slachtoffertje bleek te zijn geworden van huiselijk geweld en drugsgebruik van zijn papa (Ik lees niets over mama?) staat pal naast één die handelt over BN’er Gordon, die openbaar maakt, dat hij soms naar de cocaïne grijpt om zijn rotgevoel kwijt te raken. En daaronder een foto van een jonge vrouw lees:  moeder, die een “pikante” selfie maakt met in de hoek een fotootje van haar dochtertje. De tekst die er bij staat  "Opvoedkundige: pas op met het plaatsten van een foto van je kind op sociale media lijkt bijna bij een andere foto te horen.

Ik bekijk het me allemaal; de drie artikelen staan zo passend naast en onder elkaar, dat het geen toeval is. Misschien is die krant toch niet zo waardeloos. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 407
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…