Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Tienduizend likes op facebook

Hoe kan je in godsnaam nog genieten van het schrijven als je al je tijd moet spenderen aan sociale media met als enige doel meer lezers naar je site te lokken; meer mensen de kans te geven je ijdelheid te strelen; meer volgers te vinden die je ego een boost geven?

Volgens een bepaalde blogster die mij introduceerde in deze onoverzichtelijke wereld van facebook, twitter, wordpress en andere media waarvan ik amper het bestaan afwist, moet je blijkbaar je kostbare schrijftijd spenderen met zelf mensen te 'liken' en bloggers te volgen. Mensen vinden het sympathiek als je hen aardig vindt, zeg maar. Mensen gaan jou dus 'liken' als jij hen ook leuk vindt en andersom. Je kan dus vrij snel duizend mensen vinden die je volgen, denk je dan, maar dan ken je mij nog niet...

Nu wil het toeval dat ik zelf niet erg sociaal ben aangelegd; noem het gerust wat misantropisch, asociaal, onaangepast; bij tijden zelfs arrogant, onsympathiek en cynisch; onthou dat ik bewust niet mee wil lopen in de richting die iedereen kiest, dat ik enkel mensen 'like' die ik echt leuk vind, om wat ze schrijven in boeken of op hun blog, of desnoods omdat ze me sympathieke figuren lijken; bedenk hierbij eveens dat het aan mij niet echt besteed is mensen au fond leuk te vinden; ik ben uiterst selectief in vriendschappen; erg bedachtzaam en altijd alert in het gezelschap van mensen. Misschien ben ik een negatief ingestelde man; misschien een eenzaat wiens hoofd soms te zwaar weegt; misschien een doomdenker die bewuste keuzes maakt in het leven; misschien een mens die enkel 'vind ik leuk' wil tikken als hij het daadwerkelijk meent; misschien een zonderling die obstinaat weigert mee te draaien; misschien een schrijver die enkel voor zichzelf schrijft, om op die wijze de demonen in zijn hoofd tot bedaren te brengen; misschien een te eerlijk man, die zichzelf constant een spiegel voorhoudt; misschien een tragikomische klokkenluider die enkel nog zijn gevoel wil volgen. Noem mij zoal je wil, maar ik pleit ervoor elkaar enkel nog te 'liken' als je het echt meent, laat die duizenden volgers maar aan anderen over.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 956

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.