A Waegeman

Thriller

© A Waegeman op 27.08.2022.

Thriller

De nacht viel. De kamer was stil en schemerig. Het lampje gaf een zachte gloed in de kamer. In de schemering was het niet duidelijk. Er bewoog iets op de houten vloer. Ze veerde recht en kwam dichterbij. Een beweegbare zwarte vlek. Een spin die al meerdere winters had overleefd. Een dik lijf en dikke poten. Tijd voor een potje en deksel was er niet meer. Ze moest nu handelen. Haar zware voet stampte. Te laat, de spin kroop snel weg. Een tweede poging mislukte. Ze was gevlucht onder het bed. Ze had de keuze. Matras eraf halen of niet. Een rusteloze nacht tegemoet of niet. Ze koos voor de matras. Het woog als lood maar daar zat ze. Tussen het bedeinde en de latoflex. Alweer was ze de vrouw te snel af. Ze was weg, onvindbaar. Het bed werd gefatsoeneerd. De nachtrust ging in, met het idee dat ze vannacht misschien een dikke spin zou eten. Want blijkbaar eten we meer spinnen in onze slaap dan we denken. Het licht ging uit, de ogen gingen toe. Maar ze kon de slaap niet vatten, wetende dat er in deze kamer een ongenodigde rondging. Die had zich wellicht ergens in een hoekje verscholen. Bijna onzichtbaar voor de mens maar toch aanwezig. Het werd stil in de kamer. De oren waren gespitst. Misschien had de spin harde pootjes en gingen ze tikken op de houten vloer. Maar nee, ze hoorde niets en bleef muisstil liggen. De lakens goed om zich heen gewikkeld ter bescherming van dit verschrikkelijk monster. De rust keerde weer. Maar ze voelde de spin in haar nabijheid. Iets zei haar dat ze haar zoektocht moest verderzetten. Het licht ging weer aan. Ze keek aan de achterkant van het hoofdeinde. Daar zat ze. Op een paar centimeters van de rand, ideaal om zo het bed in te duiken. Een rilling ging over haar rug. De dikke zwarte spin zat duidelijk zichtbaar op de witte achtergrond. Haar poten helemaal open gespreid. Ze leek nog groter dan daarnet. De concentratie was top, alle bewegingen moesten correct zijn. De klap was hevig, de spin plat. Een vredig gevoel zo plots voor het slapengaan.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 229
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Cynthia Noordoven en Jolanda Van der Steen: 50+ Guts & Glory

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.