Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

The Kingmakers

Oma had het zo’n beetje gehad. Ze had in haar tijd opa verleid en – het siert haar – haar kroost verdienstelijk grootgebracht. Per toeval bourgeois-etters waren dat – haar beste zoon had zelfmoord gepleegd – maar dat was ze gelukkig vergeten.
Nu zat ze haar laatste jaren uit in haar rolstoel, in het zaaltje van het rusthuis. Haar bezoek ontving ze – zoals eertijds – met open armen, gulhartig. “Hoe gaat het met je?” Wondergoed. Ze was even afgeleid. Ze was zo je naam al vergeten. Och ja, Eric, de zoon van Anna. Wie was Anna ook weer?
De hele dag stond in het zaaltje de televisie aan, ter bekijk. De beelden gingen snel, te snel. De bezoekers pikten het op: wel ja, een middagherhaling van een soap van eergisteren.
Voor de bezoekers was het thuis wachten tot ’s avonds even na achten. Dan begon ook voor hen de soap, nu up-to-date. Soms zat daar ook een populair programma tussen, zoals De Slimste Mens.
Eindelijk eens televisie van een hoog gehalte. Vlaanderen erfde er zijn populairste politicus van: hij had als geen ander de soorten stront weten te onderscheiden: hond – mens – paard – vogel – koe … Daarna kon het voor hem niet meer stuk. Het land lag aan zijn voeten.
Een zuurpruim-dwarskijker vroeg zich af: wie had hem de toegang tot het onbetaalbare medium verleend? (wat kost niet een half minuutje reclame?) Want het loonde. De carrière was gegarandeerd. Je werd er rector mee van de hoogste universiteit van het land.
Natuurlijk, alles was correct verlopen. Niemand die het in zijn hoofd haalde of het allemaal zo koosjer was gespeeld. Laten wij a.u.b. geen land van zuurpruimen worden!
PS. Onze coming-politician speelde onlangs de hoofdrol in The Master Singer. Als blauw konijn …

© Eric Deprez op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
26.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Warrige column. Je begint met Oma en haar verhaal maar dat zet je niet door. Wel jammer want ze lijkt me best een boeiend personage...
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig