Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

The Kingmakers

Publicatie: 21.03.2022 | Eric Deprez

Oma had het zo’n beetje gehad. Ze had in haar tijd opa verleid en – het siert haar – haar kroost verdienstelijk grootgebracht. Per toeval bourgeois-etters waren dat – haar beste zoon had zelfmoord gepleegd – maar dat was ze gelukkig vergeten.
Nu zat ze haar laatste jaren uit in haar rolstoel, in het zaaltje van het rusthuis. Haar bezoek ontving ze – zoals eertijds – met open armen, gulhartig. “Hoe gaat het met je?” Wondergoed. Ze was even afgeleid. Ze was zo je naam al vergeten. Och ja, Eric, de zoon van Anna. Wie was Anna ook weer?
De hele dag stond in het zaaltje de televisie aan, ter bekijk. De beelden gingen snel, te snel. De bezoekers pikten het op: wel ja, een middagherhaling van een soap van eergisteren.
Voor de bezoekers was het thuis wachten tot ’s avonds even na achten. Dan begon ook voor hen de soap, nu up-to-date. Soms zat daar ook een populair programma tussen, zoals De Slimste Mens.
Eindelijk eens televisie van een hoog gehalte. Vlaanderen erfde er zijn populairste politicus van: hij had als geen ander de soorten stront weten te onderscheiden: hond – mens – paard – vogel – koe … Daarna kon het voor hem niet meer stuk. Het land lag aan zijn voeten.
Een zuurpruim-dwarskijker vroeg zich af: wie had hem de toegang tot het onbetaalbare medium verleend? (wat kost niet een half minuutje reclame?) Want het loonde. De carrière was gegarandeerd. Je werd er rector mee van de hoogste universiteit van het land.
Natuurlijk, alles was correct verlopen. Niemand die het in zijn hoofd haalde of het allemaal zo koosjer was gespeeld. Laten wij a.u.b. geen land van zuurpruimen worden!
PS. Onze coming-politician speelde onlangs de hoofdrol in The Master Singer. Als blauw konijn …

WAARDERING

HITS:

294

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
26.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Warrige column. Je begint met Oma en haar verhaal maar dat zet je niet door. Wel jammer want ze lijkt me best een boeiend personage...
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.