A Waegeman

Tendresse

© A Waegeman op 10.07.2021.

Ik heb me sinds kort op Tinder gezet. Ja ja, ik weet het...Automatisch gaan de wenkbrauwen de hoogte in als mensen dat horen. Er wordt toch altijd wat meewarig gedaan over zulke zaken. Toch voor mensen die al op  een zekere leeftijd zijn gekomen. Tinder, dat is toch alleen maar voor de sex?! zeggen ze dan. Er hoort dan meestal ook wel een vieze klanktoon bij.   En soms heb ik ook de indruk dat je als single geen sex meer mag hebben, want dan ben je al snel een "vrouw van mindere kwaliteit". Ook dat ligt weer anders of je een mannelijke of vrouwelijke single bent.
Dit terwijl getrouwden of samenwonenden elk moment van de dag kunnen... Je weet wel. Geen kat die daar problemen mee heeft, maar singles holà.. . Wie is hier dan de sexmaniak?
Het is nu aan al de kandidaat partners om te bewijzen dat dat niet zo is.
Op mijn eerste dag had ik al 2 uitnodigingen voor een snelle date. Diezelfde dag! Druk druk dus. De ene wou dat ik naar Gent kwam om een terrasje te doen. Telkens hij veranderde van terras werden de nieuwe GPS gegevens naar me doorgestuurd.  De andere wou een wandeling gaan doen in Vlassenbroek, bij valavond.
Beiden leken me niet echt een goed idee. Zo wanhopig ben ik nu ook weer niet. Ik heb al langer de indruk dat, samen met de emancipatie van de vrouw, het jagersinstinct van de mannen als sneeuw voor de zon is verdwenen. Even een app installeren, doorgeven waar ik te vinden ben, en ze komen van heinde en ver gereden om samen met hem op een terras te zitten. Ze hoeven er verder geen klop voor te doen!
De oermens liep kilometers, dagen aan een stuk, afgaande op de geur, om dan uiteindelijk zijn geliefde te vinden, haar in een grot te sleuren en voor altijd bij elkaar te blijven. Wat was dat toch een mooie tijd en lekker makkelijk.
De wandeling in Vlassenbroek bij valavond was misschien een iets romantischer setting geweest. Maar niet bepaald veilig. Alleen op de dijk wat gaan flaneren met een wildvreemde lijkt mij ook niet de ideale date.
Misschien ben ik niet echt gemaakt voor deze moderne methodes. Het is altijd wel wat...

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  21.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel herkenbaar! Maar wat ook geldt in de jacht: niet geschoten is altijd mis. Dus wat Tryntsje zegt, soms gewoon doen zo’n date.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  10.07.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ah joh, gewoon proberen, zou ik zeggen. Misschien te makkelijk, want je hebt de begrijpelijke twijfel herkenbaar beschreven ;)
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 846
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Maurice Maeterlinck en Patrick Bernauw: Pelléas en Mélisande

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.