Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

457 Hits

Publicatie op:
Technolatijn

Eens in de zoveel tijd, te vaak eigenlijk, moet er een elektronisch apparaat worden vervangen. Te vaak, want het lijkt alsof deze steeds minder lang mee gaan. Soms gaat het om een computer, een printer, een smartphone, speakers of, zoals nu, om een tv. Als een bewust kopende consument struin ik eerst het internet af, bekijk advertenties en lees reviews. Waarom weet ik eigenlijk niet want snappen doe ik er niet veel van.. Wat moet je met een tv die Q HDR 1500 heeft of 3840 x 2160 4K UHD met vier keer meer pixels dan Full HD TV? Of wat te denken van ‘full array ledverlichting achter het scherm’? Dan zijn er ook die zijn uitgerust met quantum dots! Oei, het lijkt oppassen geblazen want voor je het weet koop je er nog een zonder en lig je direct een technologische straatlengte achter.

Eén TV intrigeert mij bijzonder, want die wordt geleverd met ‘one invisible cable’. Die wil ik meteen! Twee dozijn liefst want er liggen bij mij hele bossen kabeltjes in het zicht. Wat zou dat zijn zo’n invisible cable? Zou de fabrikant ‘de nieuwe kleren van de keizer’ gelezen hebben en alleen maar bewéren dat er een onzichtbare bij zit? Gewoon voor de lol? Dat je dan later als je de klantenservice belt en je beklaagt dat die onzichtbare kabel ontbreekt,  te horen krijgt: “Ja meneer, dat overkomt wel meer klanten. Dat komt doordat hij onzichtbaar is, maar hij zit er echt bij hoor!” En dat dan op die serviceafdeling iedereen onder de bureaus in een deuk ligt en het in de broek doet van het lachen omdat er alwéér een klant is ingestonken.

Maar goed ik weet nu wat ik zo meteen vraag in de winkel. “Heeft u voor mij een QLED TV met een helder beeld en meer contrasten, voorzien van QHDR 1500, Ambient Mode, Quantum dots, 3840 x 2160 UHD 4K met full array ledverlichting achter het scherm en one invisible cable. Die hebben ze dan vast. “Oh ja”, voeg ik dan toe, “doe er ook maar een extra doosje onzichtbare kabels bij”. Dat zal vast de hele wereld niet kosten, toch? En dan, als ze de TV uit het magazijn gehaald hebben en ze willen afrekenen gewoon om te pesten, vragen: ”Is hij ook in kleur of alleen in zwart/wit?”


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Technolatijn"