Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Te koop

De buurvrouw rukt haar rugzak af, smijt hem tegen de voordeur en gooit haar sleutelbos op de grond. Even later doet ze ook haar jas uit en slingert die tegen de heg. Als de jas net zo hard weer terugkomt en naast haar voeten belandt, schopt ze hem door de lucht.

Ik kijk het geschokt aan vanaf de overkant. Ondanks de herfstachtige dag sta ik met open raam een sigaretje te roken zodat niet gelijk het hele huis ruikt. Stinkt, volgens mijn niet-rokende echtgenote. De borstkas van de vrouw gaat in hoog tempo op en neer, ze krijst. Wanneer het krijsen overgaat in hard gehuil, trekt ze ook haar truitje uit, dat wèl op de heg terecht komt. Wild gesticulerend met haar armen, probeert ze iemand op de eerste verdieping iets duidelijk te maken.

Mijn maag draait zich om als de vrouw zich tegen de heg laat vallen en haar gezicht en, nagenoeg blote, bovenlijf bedolven worden onder schrammen en druppels. Het truitje ligt inmiddels in een plas naast haar, de voordeur blijft gesloten.Op het moment dat de vrouw op de grond zakt met het hoofd in haar handen, is voor mij de maat vol. Ik ben licht in mijn hoofd wanneer ik naast het tuinbord ‘te koop’ neerhurk en mijn armen om de vrouw sla.

Het bord had ook ik nog niet gezien, dat zal er sinds vandaag pas staan. Ik voel verschrikkelijk met haar mee en schaam me dat ik haar naam niet eens weet; Karina en ik noemden haar altijd Assepoester.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 394
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten