Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 648

Tandartsbezoek in Coronatijd.

© Ans Verdel op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 73

Het is toch allemaal wat, Corona proef naar de tandarts!

Vooraf instructie via de mail, bij aankomst een grote brief op de deur met de mededeling de deur zit op slot, ja dat is wel 100 % coronaproef....en ja hoor geen bel en niemand te zien 😀
Na een minuut of 5 kwam er eens iemand en bij binnenkomst wordt je temperatuur gemeten, moet je je handen desinfecteren ,mond spoelen en een vragenlijst van 3 kantjes invullen. Na 3 seconden desinfecteren zei het meisje : zo is het wel genoeg hoor! Nou dat denk ik niet maar goed wat jij wilt! De thermometer gaf 35.2 aan dus ik zei die thermometer is niet goed, nou u heeft toch geen koorts.Nee dat klopt maar hoe doe je dat dan als hij 37.4 aangeeft? Nou dat is nog goed zei ze.......ik geef het op!
De vragenlijst was 3 kantjes enge ziektes waar ik gelukkig overal nee op kon antwoorden.De onvermijdelijke vraag kwam ook voorbij: Rookt u? Ja en hoeveel? Ik heb maar” genoeg “ingevuld.
Er stond ook een vraag :woont u in het verpleeg of verzorgingshuis? Uit nieuwsgierigheid vroeg ik haar: Ik lees nergens werkt u in de zorg ,wat doe je daar dan mee? Ja goeie vraag, niks eigenlijk maar is eigenlijk net zo belangrijk.Ja als ik naar de besmettingsaantallen kijk wel ja.
De tandarts geheel in een imker pak deed grondig onderzoek want ik had een jaartje overgeslagen ,dat gebeurd wel eens vaker bij mij.U heeft geen gaatjes. Nou volgens mij is er bij mijn achterste kies een stukje af dat voelt scherp. Weer kijken , nee hoor. Nou ik weet zeker van wel! Nog een keer kijken en ja er is een stuk af, had ik helemaal niet gezien. Nou gelukkig heb je mij nog....🤣
Gaan we even vullen, nou niet nu ik maak wel een afspraak.
Ja maar u kunt er last van krijgen.....Nou net bestond het nog niet en het is al een half jaartje dus dat zal wel meevallen!
Nou over 14 dagen maar weer, hopelijk hoef ik niet te helpen vullen dan! 🤣🤣🤣 Ik stap de deur uit en aan de overkant staat de orenman te roepen: moest je naar de tandarts? Nee ik maak hier tegenwoordig schoon......🤣🤣🤣🤣Altijd leuk in zo’n dorp!

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Tandartsbezoek in Coronatijd."

Geschreven door Ans Verdel .

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

Klik op het gewenste aantal sterren om een waardering te geven. Daarbij: 5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

De 'gewone mensen'
| Jorre Vanbaelen | Blog