Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Sweet september

September stond voor mij in het teken van ‘in eigen beheer uitgeven’. Precies, dat wat je ook met een boek kunt doen. Over dat onderwerp is genoeg te lezen op deze site. Ik wil het echter hebben over het in eigen beheer uitgeven van een muziek-cd. In de muziekwereld is dit al sinds decennia een geaccepteerde manier van uitgeven. Er zijn veel overeenkomsten met het op die manier uitgeven van een boek: in plaats van een manuscript is er een aantal liedjes dat wacht op publicatie. De grootste overeenkomst is dat je de stappen binnen dat proces in eigen hand neemt. Dat vereist niet per se veel kennis over de technische inhoud, als wel het weten hoe een dergelijk proces verloopt. Technische expertise kan je, als je daar niet zelf over beschikt, door derden laten inbrengen. Zoals je een manuscript door iemand kan laten redigeren, zo is er voor het uitbrengen van muziek ook specialistische kennis nodig. Bijvoorbeeld over het op de juiste wijze opnemen van de instrumenten en vocalen. En vervolgens het ‘uitmixen’, zodat wat is opgenomen mooi klinkt bij het afspelen. Het meest tijdrovend was informatie verzamelen over wat er geregeld moest worden. Bijvoorbeeld over registratie van rechten, copyright, uitzendrechten. Daarvan ben ik intussen aardig op de hoogte, wat muziek betreft. Binnen mijn band zijn we gezegend met een drummer die een opnamestudio aan huis heeft en een bassist die geluidstechnicus is, zodat we daar geen anderen voor hoeven inzetten. Dat heeft twee voordelen: het kost niks en je hebt alle vrijheid en tijd. Afijn, alles was onder controle. Aankondigingen op de website en Facebook om de aandacht van iedereen die volgt vast te houden. En toen brak de zangeres vier ribben tijdens wat een gezellig bedrijfsuitje had moeten zijn. Oeps, daar ging onze planning. Weer een voordeel van het in eigen beheer uitgeven; je bent meer flexibel, zonder dat het meteen hopen geld kost. Uiteindelijk is het schijfje er dan toch gekomen. De zangeres is helemaal hersteld, gelukkig. Met het uitbrengen van de cd hebben we ook voor digitale verspreiding gekozen. Weldra kan men ook via Spotify en soortgelijke platforms onze muziek luisteren. Best spannend. Hoe worden de nummers ontvangen? Luisteren er wel mensen naar? Dat zijn vragen waarop ik het antwoord nog schuldig moet blijven. Ik hoop daar een volgende keer meer over te vertellen. Tot die tijd blijft het ouderwets nagelbijten, vrees ik. Groeten, Norman
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 941
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten