Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Survival-gen

In deze tijden waarin, door het ongenadig toeslaan van het hamstervirus, schaarste ontstaat aan van alles en nog wat, betrap ik mij er op dat ik strategieën aan het bedenken om te overleven. Lege schappen bij de supermarkten waar ik geregeld kom, aangevuld met beelden van grootgrutters overal uit het land op t.v. en in de sociale media, activeren mijn ‘survival-gen’. Ik wist niet dat dit in mij zat, maar kennelijk heeft nature mij oorspronkelijk ontworpen als echte man en zorgde nurture ervoor dat ik verworden ben tot een beschaafd volgzaam decadent bierbuikig doetje dat alleen zijn mond maar open hoeft te doen om zich te voeden. Ik zie mijn laagje beschaving langzaam maar zeker afbladderen. Ik tast nog niet mis in mijn provisiekast maar verlaagde mijzelf toch door zielig te doen op sociale media over het feit dat ik geen afbakbroodjes en wc-papier meer kon krijgen waarop een sympathieke buurman mij spontaan de helpende hand wilde bieden door een deel van zijn voorraad af te staan. Het scheelde maar een haar of ik was er op ingegaan. Ik weet niet of mij dat morgen nog gaat lukken.

Ondertussen werk ik, in het geheim dus behandel de informatie die volgt vertrouwelijk, ‘worst-case-scenario’s’ uit voor het moment dat ook bij de buren de bodem van hun provisiekast in zicht komt. Dan wordt het ieder voor zich en God voor ons allen, dat weet een kind. Dus bereid ik gemaskerde, met een snotneus gewapende, overvallen voor op moestuinen hier in de omgeving. Het stikt hier van hele complexen met kaveltjes vol piepers, bonen, spruitjes, bieten, peultjes en weet ik wat. Dus dat moet lukken. Ik voorzie voorts plofkraken bij supermarkten. Nee, niet voor de bankbiljetten uit de pinautomaat. ‘Wat heb je aan geld? Zelfs varkens vreten het niet!’, wist mijn schoonvader al. Bovendien het aantal briefjes is niet toereikend en die zijn te glad om mijn achterwerk te reinigen. De kraak zal gericht zijn op de ’s nachts aangevoerde voorraad wc-papier die ik dan in z’n geheel jat voordat de winkel open gaat. Houd de krant maar in de gaten en als je je mond houdt kun je bij mij tegen inruil van een pakje afbakbroodjes een z.g.a.n. wc-rol krijgen!

Hè, het lucht op als je je niet langer denkt in beperkingen maar in mogelijkheden. Wat zegt u, u vindt dit een absurd overdreven verhaaltje? Misschien, maar lang niet zo absurd als te gaan hamsteren in een land waar alles in overvloed is. Tenzij…. tenzij je gaat hamsteren!

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Martin Reekers
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 242
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Survival-gen"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...