Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Suikeroom of watervriend

columnsJa, oké. Ik weet het. Ik had mezelf beloofd verre van alles wat met daten via internet te maken heeft te blijven. Aan die belofte heb ik me ook keurig ruim twee jaar lang gehouden. Mijn laatste romance leed ruim een jaar geleden schipbreuk en regelmatig wordt me gevraagd hoe het met de liefde staat. 'Rustig,' antwoord ik dan. Vanbuiten glimlachend, vanbinnen lichtelijk balend. Als ik op een avond zie hoe zelfs Babette van Veen via een datingsite op zoek gaat naar een nieuwe liefde, hak ik de knoop door. Ik ga op zoek naar een geschikte, recente profielfoto en schrijf me in bij Lexa. Voor een maand.

Ik heb een schuilnaam nodig, want ik voel er weinig voor om mijn identiteit onmiddellijk prijs te geven en kies voor de naam van mijn favoriete schrijfster. De meeste mannen gebruiken gewoon een jongensnaam, maar er zijn ook heren die in een creatieve bui alternatieve namen bedacht hebben. Wat willen ze communiceren met namen als: Watervriend (gaat graag onder de douche?) Easylover (hoef je geen moeite voor te doen?) Gentlepiet (Zwarte Piet, maar dan aardig?) en Leukejongen (als je 54 bent?). En wat te denken van: Probeertmaar (ik zou niet weten waarom) of Suikeroom (krijg ik bij voorbaat al de kriebels van).

Vervolgens valt me op dat er veel mannen zijn die geen foto in hun profiel hebben. Glimlachend denk ik terug aan een date van een paar jaar geleden. Geen foto, weet ik ondertussen, betekent niet dat de betreffende man oogverblindend knap is. Wel een foto geeft die garantie overigens evenmin. Dat is niet erg, want ik ben per slot van rekening ook niet fotomodellenknap – verre van zelfs. Maar mijn hemel, ik probeer dan op zijn minst een foto te vinden (of desnoods te maken) waarop ik goed zichtbaar ben en vriendelijk glimlach. En dat zijn dingen waar heel veel mannen niet in lijken te slagen. Het regent petjes, hoeden en zonnebrillen op de foto’s. Opvallend veel motorrijdende heren die op hun racemonster poseren. Wat mij betreft net zo opwindend als de foto’s van mannen die onderuitgezakt en wijdbeens in een tuinstoel hangen, buik en pilsje tussen de knieën.

Bijna vergeet ik nog de dappere dodo’s. De mannen die denken: Ik maak wel even een fotootje met mijn webcam. Dat levert van die ‘doet-ie-het-doet-ie-het-plaatjes’ op. Man leunt voorover, kijkt peinzend, zijn gezicht verwrongen door de positie van de camera. Grote ogen, klein mondje en onzichtbare kin. Met een beetje pech heeft hij ook nog een bril op, waarin het scherm hinderlijk wordt weerkaatst. Maar er is één foto die, als het om wansmaak gaat, de kroon spant. Mijnheer poseert naast zijn ex en heeft haar, vóór publicatie, van de foto gegumd. 

Dat ik dit keer op Lexa de man van mijn dromen ga vinden, betwijfel ik. Maar het is lang geleden dat ik zo gelachen heb. Bovendien zit ik weer boordevol inspiratie voor nieuwe columns. Ik blijf misschien nog wel even.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1683

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.