Voor schrijvers, door schrijvers
544 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

385 Hits

Publicatie op:
Suikerklontje

Suikerklontje

De verzuring zit overal.  Het is venijn dat stilaan binnensluipt. Je voelt het niet. Een co2 vergiftiging noemen ze de stille dood. Het neemt alle zuurstof uit de ruimte weg en overheerst de goede lucht. Je zit erin en je voelt het niet. Het kan je uitschakelen
Zo gaat het ook met verzuring. Er mag niet meer gelachen worden. Omwille van een bepaalde overtuiging of politieke of menselijke incorrectheid..
We moeten en zullen eerst bij onszelf ten rade gaan vooraleer we onszelf of de ander de fiât geven dat het deontologisch verantwoord is hierom te lachen.
Zoals dat filmpje over de kameel en het veel te zware beladen koppel dat erop had plaatsgenomen.
Ik zag het filmpje en heb zo hard gelachen dat ik even geen hernia pijn meer voelde. Ik kon bijna niet stoppen met lachen en heb het meermaals bekeken. En telkens opnieuw bulderde ik.
Née ik heb mij niet de vraag gesteld of dit wel moreel verantwoord is om hiermee te lachen. Nee ik heb het idee niet laten overheersen of dit verantwoord was voor dat dier. Nee ik heb mij niet afgevraagd of dit nu lachen is met iets volumineuzere mensen. Ik wou gewoon lachen. Omdat het goed is om af en toe te lachen zonder zich schuldig te voelen. Zonder mens of dier hiermee te schofferen. Gewoon lachen omdat het ontspant. Omdat het helend werkt. Omdat het gezond is. We kunnen niet alles verbieden. We kunnen niet alles corrigeren in deze grote boze  wereld.
Maar laat verzuring niet toe. Je doet er uiteindelijk enkel jezelf mee te kort.
Binnenkort busreis naat de suikerfabriek Tienen. Inschrijven kan hier op onderstaand adres.
Doewatsuikerindiecitroen@sweetmail.com


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Suikerklontje"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De (Duhh) mensentaal (318) Eelco Visser 22-04-2020

    De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

    Lees meer: De (Duhh) mensentaal