Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Niet lullen maar poetsen

Weet je waar ik niet goed van word? Dat geklaag en gekerm van sommigen dat ze het 'zo slecht hebben', natuurlijk helemaal niet verdiend. In plaats van te klagen zou iedereen zijn schouders eronder moeten zetten om er het beste van te maken. Succes komt niemand aanwaaien.

ikzelf ben een paar maanden geleden geopereerd aan een cyste bij mijn hersenstam, ook wel fenestratie genoemd in medische termen (youtube heeft er indrukwekkende filmpjes van). Nadat ik uit de operatie kwam wist ik dat het nog niet voorbij was, wat het nog steeds niet is, maar er is één ding wat je leert, en dat is hoop te hebben en door te zetten. Na jaren al ziek te zijn geweest en van het kastje naar de muur gestuurd te worden, weet je hoe het is om je voort te slepen. Maar ik had er niets aan gehad om te klagen en kermen, en ik heb er nu ook niets aan om in de put te blijven Hangen.
En zo heeft niemand daar wat aan. Ik zou bijna willen zeggen tegen de mensen die zo lopen te klagen en jammeren, ik wens je toe om eens goed ziek te worden. En niet een fikse griep, nee, iets ernstigers waar het ziekenhuis aan te pas moet komen. Dan pas weet je wat lijden is, op het moment dat er maar een ding te doen staat en dat is hopen op genezing. Hoop doet leven, kent u die uitdrukking?

Ook zo een, je kunt pas licht zien wanneer er ook duisternis is. En dat is echt zo. De maatschappij heeft niets aan klagende mensen die kermen dat ze het ook niet verdiend hebben en vaak anderen als schuldige aanwijzen. De enige die iets aan je situatie kan veranderen als je er niet tevreden mee bent, ben jij zelf. En je weet pas wat lijden is als je moet vechten om te overleven.  Eén keer doodziek worden en je hele instelling veranderd. Dus het is niet zo dat ik anderen pijn toewens, maar wel de kracht om door te zetten. Al blijf ik hopen dat dit soort inzichten makkelijker te verkrijgen zijn dan daar eerst bijna voor de pijp uit te gaan. Natuurlijk blijft succes ook een questie van geluk, maar van niets doen is niemand ooit beter geworden. Wat dat betreft voel ik veel voor de Rotterdamse mentaliteit!


 
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 883
(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…