Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

441 Hits

Publicatie op:
Stel je niet aan

Stel... dat ik u doormidden zaag. Zo dwars.. Hij maakte een gebaar met de zijkant van zijn hand voor het midden van zijn neus.

Dan is dit het resultaat.
We zaten samen naar het scherm te gluren. Naar mijn skelet. Mijn ruggengraat was zichtbaar.  U bent versleten mevrouw.
Zo. Fijn is dat. Bedankt en tot de volgende keer dokter!
Good news show.
Een aftakeling van nekwervels is ingezet. We zitten te dicht op elkaar. We willen ruimte!
Het verdict is wat het is. Behalve het feit dat ik grijs ben ondertussen heeft het proces zich ook aan de binnenkant ingezet.  Wil dat dan zeggen dat ik  oud word of heb ik gewoon een zwakke nek?
Een vriendin overtuigde me aan de telefoon. Het begint. Stilaan maar zeker. Ook al zijn onze hersenen nog niet mee.
Moeten we onze hersenen dan niet laten herprogrammeren zodat lichaam en geest niet te veel in conflict komen met elkaar? Ze lachte hartelijk en zei dat er aan dat probleem weinig te doen is. Dat heb je of dat heb je niet. Een jonge geest in een ouder lichaam. Vermoeiend maar ook boeiend. Rebel zijn met jezelf. Je niet willen laten kennen en anderzijds beseffen dat je geen 3x7 meer bent.
Ik weet zeker dat ik niet alleen ben in deze tweestrijd. Ik kan toch wel zeggen dat 80% van mijn vrienden en kennissen zich in dezelfde "state of mind" bevinden. Een troost voor de periode die nog komen moet. Gezellig samen jong ouder worden met je familie en vrienden om je heen. Bende aanstellers.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stel je niet aan"