Voor schrijvers, door schrijvers
Column
469 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

196 Hits

Publicatie op:
Spreidingsbeleid 2e golf

We zijn er nog niet klaar mee. Corona zal ons leven nog wel een tijdje in de greep houden. Hoe we dit virus uit gaan bannen, dat is de grote vraag. Meningen te over, maar de deskundigen zitten nog niet op één lijn. 

Volgens insiders rond het kabinet zal premier Rutte tijdens de eerstvolgende persconferentie aan Nederlanders vragen om mee te denken over het bestrijden van de 2e golf van corona. Of het slim (handig) is dat valt te bezien, want op de meest vreemde voorstellen kun je dan wachten. Zo heeft een kennis alvast de volgende regels opgesteld met betrekking tot het voldoende afstand nemen. Hij stelt de evacuatie van burgers voor uitgaande van de volgende methode:

Alle bewoners van huizen met een even huisnummer moeten hun huisnummer door vier delen. Alle mensen met een oneven nummer moeten hun huisnummer met één (1) verhogen en vervolgens het getal ook door vier delen. De burgers die na de deling, huisnummer al dan niet plus 1 en vervolgens gedeeld door 4, op een rond getal uitkomen, moeten hun huis tijdens de coronacrisis verlaten. Zij kunnen zich melden bij de ingang van een festivalterrein in de buurt. Daar zal men per gezin een tent toegewezen krijgen. De burgers die na voornoemde deling niet op een rond getal uitkomen, maar op een getal x.5, mogen in hun eigen woning blijven. Voor de laatstgenoemde groep is het overigens ten strengste verboden om zich naar welk festivalterrein dan ook te begeven. 

Mijn kennis vindt zijn voorstel verreweg de beste oplossing voor het naleven van de 1,5 meter afstand. Ik snap hem wel. Hij is vanzelfsprekend wel zo slim geweest om ervoor te zorgen dat hij kan blijven zitten waar hij zit. Hij woont op huisnummer 37 (37 + 1 en vervolgens gedeeld door 4 = 9,5) en mag dus thuisblijven. 

Als iedereen het voor zichzelf optimaal wil regelen, dan wordt het niks met het uitbannen van corona. Daarom hoop ik dat we lang verschoond zullen blijven van zowel de 2e golf corona als deze fake-oplossing.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Spreidingsbeleid 2e golf"

23.07.20
Feedback:
Van zo'n verhaal geniet ik meer dan van de Corona!
  • Schrijfkwaliteit
    5/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig