Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Spreidingsbeleid 2e golf

We zijn er nog niet klaar mee. Corona zal ons leven nog wel een tijdje in de greep houden. Hoe we dit virus uit gaan bannen, dat is de grote vraag. Meningen te over, maar de deskundigen zitten nog niet op één lijn. 

Volgens insiders rond het kabinet zal premier Rutte tijdens de eerstvolgende persconferentie aan Nederlanders vragen om mee te denken over het bestrijden van de 2e golf van corona. Of het slim (handig) is dat valt te bezien, want op de meest vreemde voorstellen kun je dan wachten. Zo heeft een kennis alvast de volgende regels opgesteld met betrekking tot het voldoende afstand nemen. Hij stelt de evacuatie van burgers voor uitgaande van de volgende methode:

Alle bewoners van huizen met een even huisnummer moeten hun huisnummer door vier delen. Alle mensen met een oneven nummer moeten hun huisnummer met één (1) verhogen en vervolgens het getal ook door vier delen. De burgers die na de deling, huisnummer al dan niet plus 1 en vervolgens gedeeld door 4, op een rond getal uitkomen, moeten hun huis tijdens de coronacrisis verlaten. Zij kunnen zich melden bij de ingang van een festivalterrein in de buurt. Daar zal men per gezin een tent toegewezen krijgen. De burgers die na voornoemde deling niet op een rond getal uitkomen, maar op een getal x.5, mogen in hun eigen woning blijven. Voor de laatstgenoemde groep is het overigens ten strengste verboden om zich naar welk festivalterrein dan ook te begeven. 

Mijn kennis vindt zijn voorstel verreweg de beste oplossing voor het naleven van de 1,5 meter afstand. Ik snap hem wel. Hij is vanzelfsprekend wel zo slim geweest om ervoor te zorgen dat hij kan blijven zitten waar hij zit. Hij woont op huisnummer 37 (37 + 1 en vervolgens gedeeld door 4 = 9,5) en mag dus thuisblijven. 

Als iedereen het voor zichzelf optimaal wil regelen, dan wordt het niks met het uitbannen van corona. Daarom hoop ik dat we lang verschoond zullen blijven van zowel de 2e golf corona als deze fake-oplossing.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 78
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Spreidingsbeleid 2e golf"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
23.07.20
Feedback:
Van zo'n verhaal geniet ik meer dan van de Corona!
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...