Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

SportStanden

Het is heel wat jaren geleden dat Barend “Ik pak m’n pet en druk m’n snor” Barendse tijdens Spel Zonder Grenzen straffeloos kon roepen: “Door Ben Bril zijn onze landgenoten op de eerste plaats geëindigd” en een aflevering later: “Het team uit Aalten is laatste geworden”, nadat de Achterhoekse Sinterklazen allemaal te pletter waren gelopen tegen de groene zeepwand. Seniore subtiliteit, zullen we maar denken. Het was ook de tijd waarin werd gesproken over mannenvoetbal en herenhockey. Al wat minder subtiel. De klasse waaruit de gemiddelde beoefenaren van deze takken van sport kwamen werd daarin tot uiting gebracht. Nu praten we neutraal over mannen en vrouwen. Heren en dames bevinden zich uitsluitend nog op poloniveau (paarden, niet water). Er is zelfs overlap. In de atletiek heerst soms ronduit verwarring. Een visuele visitatie is niet meer afdoende. Van een hardloopster uit Zuid-Afrika heeft de IAAF eerst het gender vastgesteld voor het tussen de vrouwen mocht starten. De subtiliteit is geheel verdwenen. Maar het mooist blijft toch Dafne als een hinde boven het tartan zien zweven of Ranomi golfloos door het water glijden. Daarom moet hockey voor vrouwen weer voor dames worden. Want dat zijn het. Hoe ik dat weet? Door Studio Sport verslaggever Philip Kooke. Geduldig legt hij steeds weer uit waarom de scheidsrechter fluit; hockey spelregels zijn ondoorgrondelijk. En dat de arbitrage ook maar uit feilbare mensen bestaat. Philip is zowel kritisch als vergevingsgezind. Objectief met een voorkeur voor elegant. Hij maakt van vrouwen dames. Een heer van stand.

26 augustus 2017  #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 333
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.