Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

SportStanden

Het is heel wat jaren geleden dat Barend “Ik pak m’n pet en druk m’n snor” Barendse tijdens Spel Zonder Grenzen straffeloos kon roepen: “Door Ben Bril zijn onze landgenoten op de eerste plaats geëindigd” en een aflevering later: “Het team uit Aalten is laatste geworden”, nadat de Achterhoekse Sinterklazen allemaal te pletter waren gelopen tegen de groene zeepwand. Seniore subtiliteit, zullen we maar denken. Het was ook de tijd waarin werd gesproken over mannenvoetbal en herenhockey. Al wat minder subtiel. De klasse waaruit de gemiddelde beoefenaren van deze takken van sport kwamen werd daarin tot uiting gebracht. Nu praten we neutraal over mannen en vrouwen. Heren en dames bevinden zich uitsluitend nog op poloniveau (paarden, niet water). Er is zelfs overlap. In de atletiek heerst soms ronduit verwarring. Een visuele visitatie is niet meer afdoende. Van een hardloopster uit Zuid-Afrika heeft de IAAF eerst het gender vastgesteld voor het tussen de vrouwen mocht starten. De subtiliteit is geheel verdwenen. Maar het mooist blijft toch Dafne als een hinde boven het tartan zien zweven of Ranomi golfloos door het water glijden. Daarom moet hockey voor vrouwen weer voor dames worden. Want dat zijn het. Hoe ik dat weet? Door Studio Sport verslaggever Philip Kooke. Geduldig legt hij steeds weer uit waarom de scheidsrechter fluit; hockey spelregels zijn ondoorgrondelijk. En dat de arbitrage ook maar uit feilbare mensen bestaat. Philip is zowel kritisch als vergevingsgezind. Objectief met een voorkeur voor elegant. Hij maakt van vrouwen dames. Een heer van stand.

26 augustus 2017  #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 402
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster