Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Spoor

In de tijd dat studenten nog in aanmerking kwamen voor een fatsoenlijke studiebeurs noemde een vriend van mij het verstrekken van een studiebeurs aan een student die rechten studeerde ‘indirecte sponsoring van de criminaliteit.’ Ik vond dat te ver gaan, maar ga nu toch geloven dat hier een kern van waarheid in zit. Dit komt door het bericht dat de politie advocaten schaduwt om zo achter de verblijfplaats van voortvluchtige criminelen te komen. 

Advocaten zijn boos en dat snap ik niet. Nou ja, niet... een beetje dan. Dat zij niet gestoord willen worden in hun werk, dat kan ik nog begrijpen. Maar dat zij kwaad zijn omdat zij verdacht worden willens en wetens de verblijfplaats van voortvluchtige zware criminelen geheim te houden terwijl de hele politiemacht in de weer is om de criminelen te vinden, daar snap ik dan weer niets van. Geheimhouding van een verblijfplaats... is dit niet een vorm van criminaliteit? 

Ieder mens heeft recht op bescherming, iedere crimineel heeft recht op een eerlijk proces. Ik ga niet slaan, niet rellen en met stenen gooien, maar dit wil ik even kwijt: de gewone burger die niets met criminaliteit te maken heeft wil veilig over straat lopen zonder bang te zijn om geraakt te worden door rondvliegende kogels in woonwijken. Tegenwerking van opsporing van criminelen, al dan niet uitgevoerd door advocaten, is wat mij betreft een strafbaar feit. Of denk ik nu te simpel en is de rechtsstaat echt ontspoord?

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 83
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Spoor"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
26.08.20
Feedback:
Goede column, goed te lezen ook. Ik denk dat hier fijne discussies op gevoerd kunnen worden.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...