Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

SPEELGOED

Laatst las ik dat baby’s en kleuters met de juiste speelgoed moeten spelen, omdat anders de kans bestaat op een achterstand in hun ontwikkeling.
Ik weet niet hoe het in jullie jeugd is gegaan, maar ik weet zeker dat ik niet met de juiste speelgoed omringd werd. Als baby, geboren in 1944, zal ik niet meer hebben gehad dan de vingers van mijn ouders en een bos sleutels.
In de tijd dat ik op de kleuterschool zat, kreeg ik een pop en kleurboeken van sinterklaas en voor mijn verjaardag. Op de lagere school kwam daar een jaaruitgave van Donald Duck voor in de plaats en spelletjes in de trant van mens-erger-je-niet en mikado. En daar deed je het hele jaar mee.
Mijn ontwikkeling ging er niet op achteruit. Ik kon goed op school meekomen en ging goed met mijn mede kinderen om. Ik leerde te geven en te nemen. Met mijn vriendinnen struinden we Amsterdam af naar avontuur. We speelden op de treinen die op de Westerdokdijk stonden en bouwden hutten in Vliegenbos in Amsterdam Noord. Om daar te komen moesten we met de pont het IJ over. We zochten Players (lege sigaretten doosjes die we als kaarten gebruikten en pleiers noemden) We speelden cowboy en noemden Roy Rogers ''Rooie Rogers''.
Mijn man haalde wekkers uit elkaar en kon uren met zo’n tolletje spelen dat hij er uit had gepeuterd.
Is de mensheid zo veranderd dat ze niet meer in staat is zichzelf te ontwikkelen, of is het weer zo’n verkapt onderzoek dat geld in het laatje moet brengen. Eigen initiatief is niet belangrijk meer. Het enige dat die kleuters met het (digitale) speelgoed bereiken, is vingervlugheid. Misschien kunnen ze daar later mee hun geld verdienen.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 664
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster