Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Spaarzaam zijn is niet marginaal

De eindejaarsfeesten zijn voorbij, een tijd waarin je familie en vrienden over de vloer krijgt. Een tijd waarin ik weer eens heb beseft dat ik anders denk en leef dan mijn familie en schoonfamilie.
Moest ik niet zo hard op mijn moeder lijken en mijn man geen deel van een tweeling zijn, je zou denken dat we bij de geboorte verwisseld zijn.
Wij zijn de twee buitenbeentjes in de familie, al hebben we in elkaar gelukkig wel onze gelijkgezinde gevonden!

Ons huis staat vol met gekregen spullen en oudere spullen. Is er iets stuk, dan vragen we eerst aan familie en vrienden of zij iets soortgelijks hebben. Niet omdat we geen geld hebben om het te kopen, wel omdat we ecologisch leven en liever iets een tweede leven geven dat toch maar staat te verstoffen, dan het nieuw te kopen. Heeft niemand iets op overschot liggen, dan zullen we altijd bekijken wat de meest ecologische oplossing is. En dan is budget niet onze hoogste prioriteit, wel duurzaamheid.
Spullen worden ook enkel vervangen als ze stuk zijn of als ze te slecht worden qua het verbruik.

Helaas komt er bij spaarzaam leven blijkbaar tegenwoordig de stempel marginaal bij. Mensen vinden het marginaal dat personen die normale inkomsten hebben en kunnen meegaan met de nieuwste technologie en de nieuwste mode, spullen vragen bij anderen, rondlopen in kledij die vorig jaar mode was en met een mobiele telefoon rondlopen die volgens het internet al lang met pensioen is.
Zo'n reacties komen in mijn ogen alleen van oppervlakkige mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is.

Het gaat ons niet om geld. De waarde van geld weegt niet op tegen de waarde van het milieu.
Spaarzaam zijn is niet marginaal. Spaarzaam zijn is begaan zijn met het milieu en met de toekomst.
Consuminderen zorgt in onze ogen voor een betere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.
Ja, de economie moet draaien. Mensen moeten kopen, zodat er inkomsten zijn. Maar waarom moet het altijd maar meer en meer zijn? Nieuwer en nieuwer.

Is het niet beter dat de aarde blijft draaien met een minder groeiende economie, dan dat de aarde stopt met draaien en alles naar de vaantjes is. Want dan heb je ook niks aan een bloeiende economie!

Wij leven anders, spaarzaam en duurzaam. Dat is volgens het woordenboek toch echt niet gelijk aan marginaal.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 536
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten