Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

SNURKEN; GEK WORD IK ERVAN!

columnsNou heb ik een lieve vriend maar diezelfde lieve vriend heeft één groot nadeel. Eén heel groot en vooral luidruchtig nadeel.
Vriendlief snurkt.

Niet zomaar een lieflijk geluidje waarvan je hart wat sneller gaat kloppen. Nee, niets van dat al. Helaas laadt het woord 'snurken' de dekking van wat er 's nachts werkelijk plaatsvindt niet.
Geloof me; ik ben stapelgek met mijn vriend maar 's nachts word ik stapelgek van de geluiden die hij produceert.
Afgelopen weekend waren we een weekendje naar Valkenburg; gezellig met zijn tweetjes. Hotelletje, uit eten, shoppen, casino...leuk leuker leukst.
Na de nachtzoen draaide meneer zich om, om vervolgens binnen een minuut in dromenland te liggen. Oh nee, dacht ik toen nog. De kamer vulde zich met geluiden die ik eigenlijk niet eens goed onder woorden kan brengen. Ronken, een onregelmatige ademhaling, dan weer een halve minuut stilte. Leeft ie nog? Ja gelukkig, de ademhaling kwam weer op gang. Lang duurde mijn vreugde helaas niet. Het ronken nam toe tot ongekende hoogte. Ik weet zeker dat het geluid het aantal toegestane decibel ruimschoots overschreed.

Dan moet je je voorstellen dat je in een kamer ligt, geen boek bij je hebt en je de televisie niet aan kunt/wilt zetten (omdat er domweg alleen maar blote dames op de buis zijn die mij niet bepaald kunnen boeien). Wat doe je dan? Voorzichtig raakte ik hem aan, met effect. Vriendlief draaide zich om...zei een paar maal 'sorry' (want hij weet van dit euvel af) om vervolgens op de andere zij door te ronken.
Ik herinnerde me een reclame van een anti-snurk kussen. Even kwam er een idee in me op om mijn hoofdkussen als anti-snurk kussen in te zetten. 'Als ik nou gewoon even een kussen...' Nee, dat was al te rigoureus.

Ik stopte mijn hoofd onder mijn dekbed, met de vingers in mijn oren. Ik zuchtte, steunde en mijn lieve aanrakingen veranderden in een aantal felle schoppen. Het mocht niet baten.
En zo geschiedde het dat ik uiteindelijk een aantal afleveringen van 'De Rijdende Rechter' op mijn mobiel heb gekeken. Lang leve 'Uitzending Gemist'.
Tegen een uur of vijf ben ik in slaap gevallen. Uitgeput en gevloerd.
En dat was nog maar de eerste nacht...

De volgende keer dat we ergens een hotelletje nemen, verzekeren we onszelf ervan dat we een goed af te sluiten badkamer hebben met daarin een ligbad, als escape.
Maar hopelijk heeft het slaapcentrum dan al uitgevogeld waarom vriendlief zo hard snurkt; hij staat op de lijst.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1142

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.