Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

SNURKEN; GEK WORD IK ERVAN!

columnsNou heb ik een lieve vriend maar diezelfde lieve vriend heeft één groot nadeel. Eén heel groot en vooral luidruchtig nadeel.
Vriendlief snurkt.

Niet zomaar een lieflijk geluidje waarvan je hart wat sneller gaat kloppen. Nee, niets van dat al. Helaas laadt het woord 'snurken' de dekking van wat er 's nachts werkelijk plaatsvindt niet.
Geloof me; ik ben stapelgek met mijn vriend maar 's nachts word ik stapelgek van de geluiden die hij produceert.
Afgelopen weekend waren we een weekendje naar Valkenburg; gezellig met zijn tweetjes. Hotelletje, uit eten, shoppen, casino...leuk leuker leukst.
Na de nachtzoen draaide meneer zich om, om vervolgens binnen een minuut in dromenland te liggen. Oh nee, dacht ik toen nog. De kamer vulde zich met geluiden die ik eigenlijk niet eens goed onder woorden kan brengen. Ronken, een onregelmatige ademhaling, dan weer een halve minuut stilte. Leeft ie nog? Ja gelukkig, de ademhaling kwam weer op gang. Lang duurde mijn vreugde helaas niet. Het ronken nam toe tot ongekende hoogte. Ik weet zeker dat het geluid het aantal toegestane decibel ruimschoots overschreed.

Dan moet je je voorstellen dat je in een kamer ligt, geen boek bij je hebt en je de televisie niet aan kunt/wilt zetten (omdat er domweg alleen maar blote dames op de buis zijn die mij niet bepaald kunnen boeien). Wat doe je dan? Voorzichtig raakte ik hem aan, met effect. Vriendlief draaide zich om...zei een paar maal 'sorry' (want hij weet van dit euvel af) om vervolgens op de andere zij door te ronken.
Ik herinnerde me een reclame van een anti-snurk kussen. Even kwam er een idee in me op om mijn hoofdkussen als anti-snurk kussen in te zetten. 'Als ik nou gewoon even een kussen...' Nee, dat was al te rigoureus.

Ik stopte mijn hoofd onder mijn dekbed, met de vingers in mijn oren. Ik zuchtte, steunde en mijn lieve aanrakingen veranderden in een aantal felle schoppen. Het mocht niet baten.
En zo geschiedde het dat ik uiteindelijk een aantal afleveringen van 'De Rijdende Rechter' op mijn mobiel heb gekeken. Lang leve 'Uitzending Gemist'.
Tegen een uur of vijf ben ik in slaap gevallen. Uitgeput en gevloerd.
En dat was nog maar de eerste nacht...

De volgende keer dat we ergens een hotelletje nemen, verzekeren we onszelf ervan dat we een goed af te sluiten badkamer hebben met daarin een ligbad, als escape.
Maar hopelijk heeft het slaapcentrum dan al uitgevogeld waarom vriendlief zo hard snurkt; hij staat op de lijst.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1240
(Gemiddelde waardering 5 met 6 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten