Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Snif

Een toerist heeft op Schiphol zijn yorkshireterriër in de prullenbak gedumpt. Het hondje mocht het hotel niet in en dan doe je zoiets, toch? Een weldenkend mens vraagt zich af hoeveel slaap, of welk ander ongeldig motief van eigenbelang, aan het gedrag van het baasje ten grondslag ligt. Hij kan zich met goed fatsoen niet verschuilen achter de onwil van het hotel. Dat kan hij overigens sowieso niet, omdat het goede fatsoen ontbreekt. Hoe zeggen we dat: ‘De honden lusten er geen brood van.’
De terriër is een mensenvriend en geen kuitenbijter. Dat had in dit geval net omgekeerd mogen zijn, want dan had ook zijn baasje het hotel niet gehaald. 
De marechaussee wist de man op te sporen en stelde de man voor de keuze: €1500,- boete of afstand doen van de hond. Een te milde regeling in mijn ogen. Ik had het baasje op de boete getrakteerd en hem de hond afgenomen. 

Met de hond zal het zeker goed aflopen. Die zal via de Dierenbescherming een liefdevol baasje vinden. Voor zijn baasje durf ik niet in te staan. Alhoewel hij mij niets misdaan heeft, wens ik hem toch veel onrustige nachten toe. Het spreekwoord ‘Hij is zo ziek als een hond’ is op hem van toepassing. Een verbod om ooit nog eens een huisdier aan te schaffen, is zeker op zijn plaats. 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 296
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Snif"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
26.05.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Hans Van Battel 27.05.20
    Sterk! Ongelooflijk hoe sommige mensen omspringen met het hun toevertrouwde leven... Ik schaam me soms mens te zijn.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...