Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Het groot smoelenboek in wording

Voor je het weet sta je met je snotkoker op alle media te kijk. Waarom? Omdat er iemand is die “denkt” dat jij iets zou kunnen gaan uitspoken wat onrechtmatig of onwettig is. Dus dit is ter voorkoming van een strafbaar feit.

Het moet toch niet gekker worden!!

Je hebt nog niets gedaan, en de kans is redelijk groot dat je niets van plan bent dat niet door de beugel kan, maar toch wordt je privacy en vrijheid opgeofferd omdat iemand vindt dat er een gevaar is dat onacceptabel kan zijn voor de samenleving.

Wie is die “iemand” dan wel?

Dat is onze overheid, de alwetende overheid, die het zo goed met ons voor heeft. Weet je wel. De beschermheer van de maatschappij, voor ons aller welzijn.

Zonder vorm van proces zullen er foto’s van personen op media kenbaar worden gemaakt, mensen die niets te verwijten is. De wereld gaat op z’n kop!

Hoe zit dat alweer met die agenten die een nekklem gebruikten en als gevolg daarvan een persoon doodmaakten? In de rechtszaak worden zij niet eens bij naam genoemd, laat staan dat hun smoel ergens te zien is. Privacy gaat voor! Die beschermende overheid gaat nu foto’s van mensen vooraf publiekelijk laten zien omdat zij “denkt” dat zij een gevaar voor de samenleving kunnen worden. Ze zijn het nog niet, maar het kán wel! Dat geldt dan voor iedereen.

Onze langzaam opgebouwde naoorlogse civilisatie wordt in een rap tempo afgebroken. Grootvader en vader hebben hard gewerkt aan de wederopbouw; zie eens hoe goed zij dat gedaan hebben en welk een welvaart dat ons land heeft gebracht. Vergelijk dat met de rest van de wereld en we staan als klein landje bij de top!

Hoe komt het toch dat dit behaalde resultaat zo snel wegebt, het lijkt onstuitbaar! Het ziet ernaar uit dat onze samenleving van binnenuit wordt uitgehold en dan moeten we toch echt kijken naar de politiek. Het lijkt meer en meer een politiek van zakkenvullers te zijn, die het geld bij de hardwerkende burgers weet weg te sluizen en die hun acties meer en meer weet te verdoezelen.

Is het grote smoelenboek in de media wéér zo’n actie die de aandacht van andere zaken moet afleiden en andere, duistere, zaken moet verdoezelen.

Het zou me niet verbazen!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 468

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.