Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Het groot smoelenboek in wording

Voor je het weet sta je met je snotkoker op alle media te kijk. Waarom? Omdat er iemand is die “denkt” dat jij iets zou kunnen gaan uitspoken wat onrechtmatig of onwettig is. Dus dit is ter voorkoming van een strafbaar feit.

Het moet toch niet gekker worden!!

Je hebt nog niets gedaan, en de kans is redelijk groot dat je niets van plan bent dat niet door de beugel kan, maar toch wordt je privacy en vrijheid opgeofferd omdat iemand vindt dat er een gevaar is dat onacceptabel kan zijn voor de samenleving.

Wie is die “iemand” dan wel?

Dat is onze overheid, de alwetende overheid, die het zo goed met ons voor heeft. Weet je wel. De beschermheer van de maatschappij, voor ons aller welzijn.

Zonder vorm van proces zullen er foto’s van personen op media kenbaar worden gemaakt, mensen die niets te verwijten is. De wereld gaat op z’n kop!

Hoe zit dat alweer met die agenten die een nekklem gebruikten en als gevolg daarvan een persoon doodmaakten? In de rechtszaak worden zij niet eens bij naam genoemd, laat staan dat hun smoel ergens te zien is. Privacy gaat voor! Die beschermende overheid gaat nu foto’s van mensen vooraf publiekelijk laten zien omdat zij “denkt” dat zij een gevaar voor de samenleving kunnen worden. Ze zijn het nog niet, maar het kán wel! Dat geldt dan voor iedereen.

Onze langzaam opgebouwde naoorlogse civilisatie wordt in een rap tempo afgebroken. Grootvader en vader hebben hard gewerkt aan de wederopbouw; zie eens hoe goed zij dat gedaan hebben en welk een welvaart dat ons land heeft gebracht. Vergelijk dat met de rest van de wereld en we staan als klein landje bij de top!

Hoe komt het toch dat dit behaalde resultaat zo snel wegebt, het lijkt onstuitbaar! Het ziet ernaar uit dat onze samenleving van binnenuit wordt uitgehold en dan moeten we toch echt kijken naar de politiek. Het lijkt meer en meer een politiek van zakkenvullers te zijn, die het geld bij de hardwerkende burgers weet weg te sluizen en die hun acties meer en meer weet te verdoezelen.

Is het grote smoelenboek in de media wéér zo’n actie die de aandacht van andere zaken moet afleiden en andere, duistere, zaken moet verdoezelen.

Het zou me niet verbazen!
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 556
(Gemiddelde waardering 4 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster