Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Het groot smoelenboek in wording

Voor je het weet sta je met je snotkoker op alle media te kijk. Waarom? Omdat er iemand is die “denkt” dat jij iets zou kunnen gaan uitspoken wat onrechtmatig of onwettig is. Dus dit is ter voorkoming van een strafbaar feit.

Het moet toch niet gekker worden!!

Je hebt nog niets gedaan, en de kans is redelijk groot dat je niets van plan bent dat niet door de beugel kan, maar toch wordt je privacy en vrijheid opgeofferd omdat iemand vindt dat er een gevaar is dat onacceptabel kan zijn voor de samenleving.

Wie is die “iemand” dan wel?

Dat is onze overheid, de alwetende overheid, die het zo goed met ons voor heeft. Weet je wel. De beschermheer van de maatschappij, voor ons aller welzijn.

Zonder vorm van proces zullen er foto’s van personen op media kenbaar worden gemaakt, mensen die niets te verwijten is. De wereld gaat op z’n kop!

Hoe zit dat alweer met die agenten die een nekklem gebruikten en als gevolg daarvan een persoon doodmaakten? In de rechtszaak worden zij niet eens bij naam genoemd, laat staan dat hun smoel ergens te zien is. Privacy gaat voor! Die beschermende overheid gaat nu foto’s van mensen vooraf publiekelijk laten zien omdat zij “denkt” dat zij een gevaar voor de samenleving kunnen worden. Ze zijn het nog niet, maar het kán wel! Dat geldt dan voor iedereen.

Onze langzaam opgebouwde naoorlogse civilisatie wordt in een rap tempo afgebroken. Grootvader en vader hebben hard gewerkt aan de wederopbouw; zie eens hoe goed zij dat gedaan hebben en welk een welvaart dat ons land heeft gebracht. Vergelijk dat met de rest van de wereld en we staan als klein landje bij de top!

Hoe komt het toch dat dit behaalde resultaat zo snel wegebt, het lijkt onstuitbaar! Het ziet ernaar uit dat onze samenleving van binnenuit wordt uitgehold en dan moeten we toch echt kijken naar de politiek. Het lijkt meer en meer een politiek van zakkenvullers te zijn, die het geld bij de hardwerkende burgers weet weg te sluizen en die hun acties meer en meer weet te verdoezelen.

Is het grote smoelenboek in de media wéér zo’n actie die de aandacht van andere zaken moet afleiden en andere, duistere, zaken moet verdoezelen.

Het zou me niet verbazen!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 617
(De gemiddelde waardering is 4 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…