Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Slim

Slim

Ik sta daar aan de kassa...en zonder het te willen hoor ik het gesprek achter mij. En hoe is het met je man? Goed, goed.. Die zit nu in Afrika. Hij doet momenteel een studie van de plaatselijke dialecten ginder. Jaja.. Denk ik bij mezelf. Waarop de andere vrouw vol overtuiging zegt.. Gho ik zou zooo graag wat slimmer zijn!!
Eerst dacht ik.. Wat een onzin, die zou inderdaad beter iets slimmer zijn dan hier luidop zo een uitspraak te doen waar iedereen het gehoord heeft. Maar die zin bleef wel hangen. Zou ik zelf graag wat slimmer zijn..? Dacht ik. Of vind ik mezelf slim genoeg?
Denken we dat niet eerder over iemand anders dan wel over onszelf?
Zonet ging een ietwat oudere man er bijna met mijn winkelkar vandoor. Ik heb hetzelfde wc papier dan u, gaf hij als excuus. In zo een geval heb ik de neiging te gaan denken... Die is niet van de slimste. Die had wat slimmer mogen zijn. Als ikzelf bij het buitenkomen uit de supermarkt voor de tienduizendste keer weer eens achter mijn sleutels sta te zoeken.. Is dat een reden om van mezelf te denken, ik wou dat ik wat slimmer was zodat ik wist waar ik ze precies had weggestoken. Of als je nadien in een autowinkel een extra plaatnummer laat maken. De man achter de balie een collega op een ietwat irritante manier zegt dat de plaatnummer- machine weer niet is schoongemaakt. En dat het de taak is van de laatste die die heeft gebruikt. En dat hij er dan maar zelf aan zal beginnen. En de collega hem enkel een glimlach geeft.. Al is het om te zeggen.. Ik heb je weer eens goed liggen....
Dan denk ik, wie is er nu de slimste... Of zou wat slimmer moeten zijn? Hij die zegt waar het op staat, maar dat wel doet in het bijzijn van de klant.
Ik zou wat slimmer willen zijn is een goed begin. Alleen al om toe te geven dat je niet perfect bent en het altijd beter kan.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 215
(Gemiddelde waardering 4.2 met 5 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Haiku bij aquarel

sept 21, 2019 Poëzie Guido Aerts

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Meer schrijfactiviteiten