Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Slim

Slim

Ik sta daar aan de kassa...en zonder het te willen hoor ik het gesprek achter mij. En hoe is het met je man? Goed, goed.. Die zit nu in Afrika. Hij doet momenteel een studie van de plaatselijke dialecten ginder. Jaja.. Denk ik bij mezelf. Waarop de andere vrouw vol overtuiging zegt.. Gho ik zou zooo graag wat slimmer zijn!!
Eerst dacht ik.. Wat een onzin, die zou inderdaad beter iets slimmer zijn dan hier luidop zo een uitspraak te doen waar iedereen het gehoord heeft. Maar die zin bleef wel hangen. Zou ik zelf graag wat slimmer zijn..? Dacht ik. Of vind ik mezelf slim genoeg?
Denken we dat niet eerder over iemand anders dan wel over onszelf?
Zonet ging een ietwat oudere man er bijna met mijn winkelkar vandoor. Ik heb hetzelfde wc papier dan u, gaf hij als excuus. In zo een geval heb ik de neiging te gaan denken... Die is niet van de slimste. Die had wat slimmer mogen zijn. Als ikzelf bij het buitenkomen uit de supermarkt voor de tienduizendste keer weer eens achter mijn sleutels sta te zoeken.. Is dat een reden om van mezelf te denken, ik wou dat ik wat slimmer was zodat ik wist waar ik ze precies had weggestoken. Of als je nadien in een autowinkel een extra plaatnummer laat maken. De man achter de balie een collega op een ietwat irritante manier zegt dat de plaatnummer- machine weer niet is schoongemaakt. En dat het de taak is van de laatste die die heeft gebruikt. En dat hij er dan maar zelf aan zal beginnen. En de collega hem enkel een glimlach geeft.. Al is het om te zeggen.. Ik heb je weer eens goed liggen....
Dan denk ik, wie is er nu de slimste... Of zou wat slimmer moeten zijn? Hij die zegt waar het op staat, maar dat wel doet in het bijzijn van de klant.
Ik zou wat slimmer willen zijn is een goed begin. Alleen al om toe te geven dat je niet perfect bent en het altijd beter kan.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Annick Waegeman
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 1026
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Slim"

Geschreven door Annick Waegeman . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...