1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-10-2021

Hits: 34

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Slappe pols

Aangepast: 13-10-2021
Een derde vaccin voor ons moeder.
Zou ik dat wel doen? vroeg ze. Weer naar dat vaccinatie centrum, ik heb daar eigenlijk niet veel goesting voor.
Jawel hoor, je moet daar niet aan twijfelen. Ik breng je wel :zei ik.
Ik pikte haar op om kwart voor zeven.
Mondmasker en papieren mee, en off we go.
Het is gezellig druk aan het vaccinatie centrum.
Ze stapte uit. Ik vroeg om te wachten. Ik parkeerde mijn auto. De vrouw stapte in de verte. Zonder mondmasker. Geen vaste tred. Ze begroette een kennis. Ze ging weer verder. Ik kon haar inhalen. Ik zei dat ze een arm moest geven. Ze liep langs de slechtste kant van de weg. Ik zei dat ze haar mondmasker moest opzetten. Ze zei dat ze dat maar moest doen als ze binnen was, terwijl ze de tegenliggers met mondmasker aanschouwde.
Ik nam haar slappe pols en haakte haar elleboog in de mijne. Dat is een arm, zei ik. Nu heb je steun. Ze zei dat ze met de slappe pols ook steun had. Maar bedankte me voor de stevige arm. Ze liep meer in het midden nu, anders lag ze straks in de goot.
De prik was gezet. We moesten rusten en wachten. Wachten op onwel worden als dat er kwam. Het kwam niet. In tussentijd zaten we met elkaar te praten en naar andere mensen te kijken. De meesten waren vergezeld door iemand. De één liep krom, de ander mankte,  de ander zat in een rolstoel en werd geduwd. De plaats van de vergankelijkheid. Er is nu toch echt niets schoon aan oud worden hé moeder, zei ik bedenkelijk. Ze keek naar me en lachte. De vrouw naast mijn moeder keek met strenge ogen naar mij. Ik had te luid gepraat maar het was de waarheid.
Voor de schoonte moet ge niet naar hier komen, antwoordde moeder terug.
En we keken verder naar de oude knarren rondom ons. Kom we zijn hier weg. Ja we zijn hier weg, zei ze. En ze gaf me weer een slap polsje en ik legde weer haar elleboog goed. Met karakter.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Er zijn erger dingen dan dat
573
Lezen?
Column
Inspiratieloos
502
Lezen?
Column
Pijn
477
Lezen?