Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Singles

Singles

De vergeten groep in de maatschappij. Ze zijn nochtans met velen. Buiten het feit dat jeuk op je rug vervelend kan zijn als single, je verplicht bent om een deurlijst te kiezen in plaats van de krabbende hand van je partner, zijn er enorm veel voordelen. Je doet immers wat je wil, wanneer je wil. In de media spreekt men altijd over gezinnen. Neem nu de discussie over de electriciteit crisis. Ik heb dan wel een gezin, maar mijn kinderen zijn ondertussen uit huis. Een gezin ga ik ervan uit dat je minstens met 2 personen samenwoont. Een belastingverlaging voor alle gezinnen, wordt er in de volksmond gezegd. Maar vermits een alleenstaande in feite de helft is van het kleinste gezin, zouden deze groep een nieuw tarief van 3% mogen cadeau krijgen. Als die verlaging er al komt natuurlijk. In de pandemie mochten we op een bepaald moment 2 personen aan onze tafel uitnodigen. Dan bestonden we plots weer wel. Raar om dan plots het woord "alleenstaanden" in de media te horen. Het lijkt erop dat we enkel bestaan voor regeltjes. Voor eventuele uitzonderlijke voordelen worden we in dezelfde pot gesmeten van een gezin met 5 kinderen. Zoals je weet zijn we eigenlijk de vervelenste groep. Het oneven aantal aan tafel, daar zorgt een single voor. Het supplement dat wordt aangerekend voor de singlekamer op reis, is wellicht ook gegrond? Een single maakt meer vuil dan een dubbel kamer wellicht. Ik heb dit nooit goed begrepen. Wanneer krijgen we eens " een minister voor alleenstaanden" die al deze discriminaties eens tot op het bot kan onderzoeken? De hoeksteen van de maatschappij, het gezin, brokkelt langzaam af en wordt vervangen door een nieuwe steen van alleenstaanden. Maar ondanks al deze scheefgetrokken situaties, ga ik daarom mijn leven (voorlopig) niet veranderen. Ik ben verder best tevreden.

© A Waegeman op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.